Gå til sidens hovedinnhold

Konkurs i kosmetikkjede: Stor usikkerhet for butikkene på Romerike

Artikkelen er over 1 år gammel

Uviss skjebne for til sammen ti Vita- og Loco-butikker på Romerike.

– Det er ikke så mye vi kan fortelle om butikkene og konkursen foreløpig. Det jeg kan si er at butikkene fortsatt er åpne, og det vil bli oppnevnt en bostyrer i løpet av dagen. Det er bostyrer som bestemmer veien videre, sier Kari Holm Hejna i First House, som håndterer mediehenvendelser i forbindelse med konkursen på vegne av Cosmetic Group AS'.

– Det er usikkert for butikkene på Romerike?

– Ja, det er usikkert. Vi vet ikke veien videre, svarer Hejna.

Fikk det ikke til i tide

Styret i Cosmetic Group AS, som eier og driver de to kosmetikkjedene VITA og Loco, har innlevert konkursbegjæring til Oslo Byfogdembete, opplyser kjeden i en pressemelding mandag formiddag.

Vita-kjeden har ni butikker på Romerike – på Eidsvoll (Amfi), Jessheim, Årnes, Kløfta (Romerikssenteret), Skedsmokorset (Skedsmo senter), Lillestrøm Torv og Strømmen Storsenter, Lørenskog (Metro og Triaden) – mens Loco har butikk på Metro i Lørenskog.

Varehandelen i Norge er i rask endring, og kosmetikkjedene VITA og Loco har opplevd svakere vekst og fallende lønnsomhet. Cosmetic Group har jobbet iherdig for å snu trenden og øke konkurransekraften, heter det i pressemeldingen.

– Detaljhandelen og kosmetikkbransjen er påvirket av endrede kundebehov og økt konkurranse fra e-handel og lavpriskjeder. Det siste året har vi reposisjonert VITA, etablert lavpriskonseptet Loco, samt intensivert satsningen på netthandel og digitalisering. Hele organisasjonen har jobbet intensivt for å snu utviklingen, men nå må vi dessverre konstatere at vi ikke fikk det til i tide. Store omstillingsprosesser er kapital– og tidkrevende. Når markedskreftene i tillegg jobber imot oss, blir det vanskelig å lykkes, sier Kristina Johansson, som overtok som CEO i Cosmetic Group høsten 2018.

230 butikker totalt

Utover i 2019 har likviditeten i selskapet blitt strammere og det har blitt tilført kapital underveis. Ledelsen, styret, eiere og långiver har arbeidet med ulike alternativer for å redde selskapet, uten at noen av disse har ført frem.

Styret i Cosmetic Group AS har nå konkludert med at forutsetningene for videre drift ikke lenger er tilstede. Dette vil berøre kjedene Vita og Loco, med 300 ansatte ved hovedkontoret i Oslo og logistikkvirksomheten i Mjøndalen, samt i de 23 egeneide Loco-butikkene. I tillegg rammes driften i 207 franchisedrevne VITA-butikker i hele Norge med i alt 1.000 ansatte. Cosmetic Group AS hadde i 2018 en omsetning på 1,35 milliarder kroner.

– Her har både ansatte og butikkmedarbeidere jobbet hardt for å gjenvinne lønnsomheten i Vita og Loco. Långiver har vært løsningsorientert og sammen med eierne tilført kapital. Vi har alle jobbet med å finne løsninger, men dessverre uten å komme i mål. Det er mange som blir berørt av denne vanskelige situasjonen, og det beklager vi, sier Patrice Jabet på vegne av FSN Capital Partners, investeringsrådgiver til FSN Capital IV som er hovedaksjonær i selskapet.

Styret håper det kan være grunnlag og interesse for at hele eller deler av virksomheten kan drives videre etter konkursen.

Kommentarer til denne saken