Å bli spleiset med Hurdal for å få frisk luft, er ikke nok

Ullsokningene har talt: Å bli spleiset med Hurdal for å få frisk luft, er ikke nok

Ullsokningene har talt: Å bli spleiset med Hurdal for å få frisk luft, er ikke nok

Artikkelen er over 4 år gammel

Argumentene for å slå sammen Hurdal og Ullensaker manglet.

DEL

Kommentar:  Slik deler du abonnementet ditt med andre i din husstand! 

Det var kanskje ikke så mange ullsokninger som stemte under folkeavstemningen om hvorvidt Ullensaker skulle slå seg sammen med Hurdal. Men av dem som gjorde det, sa tre av fire altså «nei takk».

Fortvil ikke ordfører Runar Bålsrud! Vi kan komme til Hurdal og gå tur likevel, vi.

Men det er kanskje ikke slik at grønne skoger alene frister nok? Kanskje dere må få orden på kommuneøkonomien først? Eller ha noe mer lukrativt å lokke med?

Noen av oss vil nok helst også slippe å kjøre bil helt til Hurdal for å få frisk luft.

I stedet vil vi gjerne ha turområder nær Jessheim, Kløfta og de andre tettstedene – gjerne i gangavstand – sånn apropos et bærkraftig miljøperspektiv.

Det var altså ikke så mange som stemte, bare 13,4 prosent.

Nina Skyrud

Journalist og Signert-skribent i Romerikes Blad.

Men det var tross alt 3.710 av Ullensakers drøye 27.600 stemmeberettigede som tok turen til en av de to valgurnene. Det er flere enn hva en meningsmåling vanligvis bygger på.

Kanskje man også skal ha med seg at alle over 16 år kunne stemme i Ullensaker. Jeg vet ikke hvor mange av 16-åringene, eller deres foreldre, som var klar over det, men det kan ha spilt en rolle. Den eldre delen av befolkningen er vanligvis flinkere til å bruke stemmeretten sin, enn de yngre.

Mange pensjonister har flyttet inn i leiligheter i Jessheim sentrum. De hadde gangavstand til stemmelokalet i rådhuset, og det var nok enklere for dem å ta turen, enn for ungdom uten førerkort.

Nå er det ikke sikkert man skal fortvile over det. Det er mange kulturer som er flinkere til å lytte til de gamle og vise, enn vår.

Jeg sier ikke med det, at kommunesammenslåing er feil.

Men sammenslåing for sammenslåingens skyld, eller fordi regjeringspartiene og deres støttepartier har instruert sine ordførere, blir for gjennomskuelig.

Det må gode argumenter til. De har manglet i det grenseløse forholdet mellom Hurdal og Ullensaker.

Hvis det var et forsøk på å berede grunnen for en tvangsinnlemming av de andre kommunene på Øvre Romerike, ser strategien ut for å være mislykket.

Varaordfører Willy Kvilten uttalte etter at stemmene var talt opp at han trodde den lave deltakelsen beror på at folket ønsker å overlate avgjørelsen til politikerne.

Uttalelsen har avstedkommet en del kommentarer i kommentarfeltet på rb.no. Flere synes den var uheldig.

Jeg tror den var mer ønsketenkning fra Kvilten sin side, enn en realitet.

Kanskje er det så enkelt at folk flest gjenkjenner tull når de ser det?

Å avholde en folkeavstemning om sammenslåing av Ullensaker og Hurdal var å holde innbyggerne for narr, mente analytiker Geir Vinsand i RB i begynnelsen av mai.

Men kanskje vi likevel skal være glade for at avgjørelsen ikke ble overlatt til politikerne i denne saken?

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken