Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg ikke uten kamp

Artikkelen er over 6 år gammel

Ullensaker: Lokalpolitikerne i Ullensaker er klare til å ta kampen opp mot regionale myndigheter.

Fylkesmannen har 23 innsigelser mot kommuneplanforslaget i Ullensaker som har vært ute på høring, slik Romerikes Blad skrev i mars i år.

Det er innsigelser mot flere boligområder utenfor Jessheim sentrum, skytebane på Hauerseter, noen små næringsområder og mot at kravet om gang- og sykkelvei på Borgen og fra Onsrud til Fonbekk, er tatt ut av planen, blant annet.

Må løses

Planen kan ikke vedtas så lenge det er innsigelser fra regionale myndigheter.

Dersom ikke Ullensaker kaster inn håndkleet og tar alle innsigelsene fra regionale myndigheter til etterretning, rekker ikke kommunestyret å vedta kommuneplanen for Ullensaker før sommerferien slik planen var.

Dersom det ikke ligger et forslag uten innsigelser på bordet i september, rekker heller ikke det sittende kommunestyret å vedta kommuneplanen, men må overlate det til sine etterfølgere etter kommunestyrevalget.

Til departementet

Kommunen skal nå i dialog med Fylkesmannen.
Plansjef Elisabeth Frøyland i Ullensaker kommune sa at hun i første omgang gjerne ville høre begrunnelsen for innsigelsene.

– Jeg mener noen av innsigelsene er for dårlig begrunnet, sa Frøyland i mandagens møte i hovedutvalg for overordnet planlegging.

 – Loven stiller krav til at innsigelser skal være godt begrunnet ut fra vesentlige nasjonale/regionale interesser. Jeg synes noen er tynt fundert, sa Frøyland.

Tom Staahle (Frp) setter sin lit til departementet og var ikke klar for å gi veldig mye i forhandlingene med Fylkesmannen.

Også ordfører Harald Espelund kunne tenke seg å bringe kommuneplanen helt til topps i kampen for at Ullensaker selv skal få bestemme hva man vil tillate av etableringer, og hvor.

– Det hadde vært moro å få prøvd dette for departementet og sett hva de står for, sa han.

Kommuneplanen styrer blant annet hvor det kan bygges boliger og etableres forskjellige typer næringsvirksomhet i kommunen.

Kommentarer til denne saken