Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen opphører – bladet består

Artikkelen er over 1 år gammel

1. januar opphører Fet kommune, men tidsskriftet Årringen skal leve videre, lover redaktør Thomas Støvind Berg.

Årringen, det lokalhistoriske tidsskriftet med utspring fra Fet lenseminneforening, er ute med sin utgave nummer 21.

Thomas Støvind Berg har sydd sammen et hefte på 68 sider, med variert og godt innhold. Og utallige flotte fotografier, ikke minst av fugler og dyr.

– Glomma, Øyeren, lensene og naturen går igjen som temaer i Årringen, men vi legger vekt på å få med annet stoff, noe som er naturlig når vi nå går inn i Lillestrøm kommune.

Sverre Solberg har skrevet om raviner og bakkeplanering, mens Dag Winding-Sørensen forteller om restaureringen av Slora Mølle i Blaker.

Turid Lisbet Nygård har ikke bare skrevet om sin oppvekst på Måsan i Lillestrøm, men hun fører den tradisjonsrike «Lensenissen» videre i en fornøyelig historie om nissen og spøkelseskråka.

Kjell R. Johansen skriver om Fet kommunes telegraf- og telefonhistorie, og Wigo Skråmm beretter om Lillestrøm skysstasjon og hotell med kino.

Anna Kristine Jahr Røine har fått avløsning som direktør ved Fetsund lenser, og den nye sjefen, Hans Olav Stegarud, omtales og intervjues.

– Årringen fikk tidligere økonomisk støtte fra Fet kommune. Nå har vi noen få, men gode sponsorer, og det er vi glade for, uttaler redaktør Berg.

Kommentarer til denne saken