Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen må straks rydde i Leiraveien

Leserinnlegg

Jeg viser til RB av 6. april sin omtale av rivningsklare kommunale boliger i Leiraveien. Boligene er rammet av omfattende hærverk og bildene viser dessuten en massiv forsøpling rundt boligene. Selvfølgelig er dette til stor sjenanse for naboer.

Kommunalsjef for eiendom i Lillestrøm kommune opplyser at boligene vil bli revet så snart grønt lys gis av statsforvalteren i Viken, og regner med at dette vil skje i løpet av få uker.

Dette er en slapp holdning fra kommunens side. For det første burde kommunen sørget for å ha de nødvendige grønne lys for rivning på plass da beboerne flyttet ut, for dette må jo ha vært planlagt lang tid i forveien. Når så ikke har skjedd, er det minste kommunen kan gjøre på kort sikt å fjerne avfallet rundt husene. Det krever ikke grønt lys fra noen andre og må gjøres umiddelbart. Det er ille nok at nabolaget i lang tid må leve med ramponerte nabohus om de ikke også må leve med et søppelberg rundt husene, som også vinden ganske sikkert vil spre ut over større arealer.

Det er utillatelig at naboer skal belemres med avfallet i ukesvis, for ikke å si månedsvis. Den enkleste kortsiktige løsningen er sannsynligvis å legge avfallet inn i husene som senere skal rives.

Bjørn K. Randen
Pensjonist og privat Rusken-entusiast
Strømmen

Kommentarer til denne saken