Kommunen har talt – vi gir fra oss togfronten vår til Hamar

Av
DEL

Leserinnlegg – Dette er en fantastisk gave vi selvsagt ikke kan si nei til, sa den gang gruppeleder Jørgen Vik i Arbeiderpartiet for tre år siden. Boye Bjerkholt fra Venstre mente at lokomotivet er et kulturminne som veldig mange har et forhold til, og som det er veldig viktig at man tar vare på. Kjartan Berland fra Høyre mente at dette må vi si ja til, og heller ta de praktiske spørsmålene senere. https://www.rb.no/nyheter/skedsmo/politikk/ja-takk-til-lok-takk/s/5-43-756760

Entusiasmen var forårsaket av at Thomas C. Simensen i Tacs Rail ønsket å gi kommunen lokomotivfronten som i 17 år har prydet veggen på hobbybutikken i Sagdalen.

Disse politikerne kunne ikke sagt det bedre.

I en nylig sammenslått kommune som Lillestrøm, hvor mange innbyggere fortsatt strever med å venne seg til alt som er nytt, bør vi være ekstra flinke til å ta vare på historien og minnene. Gode røtter gir identitet.

Kommunen har vært rause med å gi oss nye storslagne skulpturer uten tilhørighet til området, men som vi har lært oss å like. Nå har vi muligheten til en installasjon vi allerede har et forhold til, som allerede betyr noe.

Strømmen og tog har en lang historie. Togfronten i Sagdalen har minnet oss om denne historien.

Butikken er lagt ned, men vi er altså så heldige å få togfronten i gave. Kommunen har dessverre bestemt at den skal sendes videre til Hamar. I slutten av måneden er det politikerne som skal si sitt. Da får vi håpe de ikke glemte hva de mente for tre år siden.

Det er uhørt å sende fra seg et folkekjært kulturminne.
Vi unner hamarsingene alt vel, men akkurat dette toget er vårt!

Hilde Hantveit

og uavhengige representanter for Lillestrøm kommunestyre

Trude Langtangen Rekdal

Roy Merli

Anniken Beate Johannessen Nordheim

Cecilie Hunvik


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken