Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen har ikke kapasitet til å ta seg av alle henvendelsene, ber folk bruke finn.no om de vil tilby bolig til de evakuerte

Strømmen av folk som vil hjelpe de evakuerte i Gjerdrum med boliger er enorm. Kommunen har ikke kapasitet til å koordinere alle henvendelsene, men har fått drahjelp av finn.no.

I sosiale medier florerer det med hjelpesider for skredofrene i Gjerdrum. Mange har ting de vil gi bort, mange ønsker å donere penger og mange har ledig husrom til de evakuerte.

Gjerdrum kommune har i morgentimene i dag lagt ut en melding på sine hjemmesider at kommunen ikke har kapasitet til å håndtere formidling av husrom og andre forespørsler om hjelp.

De ber folk som vil hjelpe og som trenger hjelp om å bruke Gjerdrumshjelpen på finn.no.

Finn.no har tilrettelagt for at det kan legges ut annonser både for å be om hjelp til husrom og andre ting, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Les også

Folk står i kø for å tilby husrom: – Vi åpner gjerne hjemmet vårt

Strømmen av gaver til de evakuerte har også vært massiv. Folk har kommet til de to hotellene der de evakuerte er med klær, sko, leker og annet, men hotellene har ikke mulighet til å ta imot flere gaver direkte.

Folk som ønsker å gi gaver oppfordres til å benytte seg av Røde Kors sitt mottak i Holterhallen, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Les også

De har erfaring fra flere katastrofer. Plutselig skjedde tragedien i nabolaget: – Alle kjenner noen som er berørt

Kommunen har også opprettet samarbeid med Ressursnettverket for barn og unge (RBU) i forhold til innsamling av penger.

RBU er en veldedig organisasjon som er tilknyttet Gjerdrum idrettslag. RBU samarbeider tett med kommunen for å bistå familier som har behov for bistand.

Kommentarer til denne saken