Leksigalt på nettet

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Hitler er gravlagt på Oksefjellet og brukte snus på feil side av leppa.

DEL

SIGNERT

Lars M. J. Hansen

politisk redaktør

Et søk på "Lillestrøm" i det alternative nettleksikonet Ikkepedia.org gir ny og interessant kunnskap om byen på Romerike. For ikke visste jeg at Flisbyen ble grunnlagt av selveste MacGyver, og at det var en togeksplosjon i Lillestrøm for 65 millioner år siden – rett før Einar Gerhardsen ble født – som førte til at dinosaurene ble utryddet.

Artikkelforfatteren på det brukerstyrte nettstedet har åpenbart god lokalkunnskap, for Oksefjellet bak Sørum Fritidsgård er viet et helt kapittel. Her ble det angivelig forsøkt etablert en Europris-butikk allerede tidlig på 1900-tallet.

Det var også her Adolf Hitler (mest kjent for å sette snusen på feil side av leppa) valgte å avslutte livet sitt.

Artikkelen om byens stolthet, LSK, må imidlertid være skrevet av en vemmeligsinnet Stabæk-supporter. For i den hevdes det ikke bare at spillerstallen har en "kukskalleprosent" på 100, men også at Lillestrøm Sutreklubb er det eneste fotballaget i Norge som har lov til å score med hendene.

Her er det åpenbart behov for at en fra Kanarifansen går inn og redigerer litt.

Vi får også vite mye nytt om Norges største by, traktorhovedstaden Kløfta. Alle som bor her heter enten Andersen eller Granum til etternavn.

Kløfta tiltrekker seg 42 turister hvert eneste år. De oppsøker byens mange bingohaller, ene og alene for å se hvem av de Mentolett-dampende tantene som utvikler Kols først.

På Øvre Romerike vies ellers Gardermoen stor oppmerksomhet. Flyplassen som ligger sentralt til blant tett skog, fungerer også som arbeidsanstalt for folk som tidligere er domfelt for upassende beføling av vilt fremmede mennesker. De aller fleste av dem jobber i sikkerhetskontrollen. Lufthavnen antaster årlig cirka 17 millioner passasjerer.

Ellers får vi vite at det er billigere å fly tur/retur Barcelona enn å ta flytoget fra Oslo S til Gardermoen. Og maten på spisestedene inne i terminalen er billig.

Vi stopper der. Ikkepedia er designet på samme måte som Wikipedia, men er altså en ellevill parodi på det brukerstyrte internettleksikonet. Ikkepedia er skrevet av mennesker som åpenbart har altfor lite å gjøre, men som på sitt beste kan være nokså underholdende.

Ikkepedia er en hjemlig versjon av engelskspråklige Uncyclopedia, og på den norske siden finnes det som seg hør og bør linker til andre lands sludder og vås-leksikon.

Det er tidvis artig å lese hva andre lirer av seg om Norge. Den britiske utgaven har for eksempel et lengre kapittel om det norske kongehuset. Her heter det at prinsessen giftet seg med en forfatter som ikke kan skrive, og at de bruker all sin tid på å pønske ut rare navn til ungene sine.

Den norske prinsessen kan dessuten snakke med hesten sin og driver en egen kongelig engleskole.

Mye rart å lese på Ikkepedia.org med andre ord. Hvor får de det fra?

Artikkeltags