Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt beskriver natt til søndag som en rolig natt på Romerike – men politiets logg viser likevel at det har vært litt å rydde opp i der ute:

Klokka 00.53 meldte en vekter på et utested i Storgata på Jessheim fra om en gjest som sniffet kokain på stedet.

– Vi kom dit og bortviste vedkommende fra stedet. Han blir anmeldt for bruk og besittelse av en mindre mengde narkotika, opplyser politiets operasjonsleder.

Mannen er i 20-åra og bosatt på Jessheim.

Brukket nese

Omtrent samtidig, like før klokka ett, fikk politiet melding om slåsskamp mellom to personer i Solheimsgata i Lillestrøm.

– Den ene av de involverte skal ha fått brukket nesa og blødde kraftig. Ambulansen hadde ingen å sende, så politiet kjørte vedkommende til legevakta. Gjerningsmannen forsvant fra stedet, men offeret vet hvem han er og vil anmelde saken mandag, forteller operasjonsleder.

Mannen som fikk juling er i 20-åra og bosatt i Gjerdrum.

Sparket i ansiktet

På omtrent samme tidspunkt, klokka 00.56, kom en melding om at en person var sparket ned og lå bevisstløs på en adresse på Auli i Nes.

– Patruljen kom til stedet en halvtime senere og fikk kontroll på den antatte gjerningsmannen. Offeret ble kjørt til legevakta. Han skal ha fått minst ett spark i hodet, men hadde tilsynelatende ikke fått alvorlige skader, opplyser Sandberg.

Ifølge politiets logg skal de to involverte ha dyttet litt på hverandre, og så har situasjonen eskalert.

– Fornærmede ønsket ikke å anmelde, men politiet pågrep likevel den antatte gjerningsmannen og tok ham med i arresten. Det blir opprettet en sak på forholdet, forteller operasjonsleder.

Den antatte gjerningsmannen er i slutten av tenåra og bosatt på Kløfta, mens han som skal ha blitt sparket er i slutten av tenåra og bosatt på Årnes.

Slåsskamp i Storgata

Litt seinere, klokka 02.17, fikk politiet melding om nok et slagsmål i Lillestrøm – denne gang i Storgata.

– Meldingen gikk på at en person lå nede og ble sparket. Situasjonen roet seg da politiet kom, og det viste seg at mannen bare hadde noen rift i ansiktet. Gjerningsmannen – en kar i 20-åra fra Sørumsand – ble bortvist fra stedet, opplyser operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.