Gå til sidens hovedinnhold

Knapt noen blir utsatt for mer usakligheter og smålig kritikk enn Støre

Leseserinnlegg

Knapt noen politiker i dette landet blir utsatt for mer usakligheter, smålig kritikk og personhets enn Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Selv har jeg problemer med å la meg provosere av en person som står for en politikk han selv, rent økonomisk, vil tape på. En mann som kunne gjort hva som helst annet og lykkes, men velger å jobbe for en samfunnsutvikling, en helhet, noe større enn seg og sitt.

Jeg kan forstå at spindoktorer i Høyre, som har betalt for å svekke troverdigheten til en motstander for enhver pris, og nyttige idioter i mediene som lever av klikk, ønsker å dreie fokus vekk fra politisk budskap og over på Jägermeister-flasker på kjøkkenbenken, at en tidligere leder i arbeiderbevegelsen på over 80 år får hjelp til å skrive leserinnlegg og munnbind-glipp på tunnelbanen i Oslo.

Imidlertid skulle jeg ønske at mennesker som er uten jobb, eller har jobber som bare er vedtak unna å bli betydelig verre, ikke går på eller deltar i alt dette tøvet, som har null, niks, nada med politikk og samfunnsutvikling å gjøre.

Skittent spill

Noen ganger griper jeg meg selv i å tenke at Jonas Gahr Støre er for redelig og anstendig til å delta i det litt smutsige og smålige politiske gamet. En slags politikkens Gary Lineker.

På spørsmål fra Aftenposten om han synes han får for mye usaklig kritikk, svarer Støre at han synes kritikken mot ham er «uforholdsmessig» og medgir at det er slitsomt å svare på spørsmål om klærne han går med, når han gjerne vil snakke om politikk.

Mange har det ikke bra

Lenger får man ikke Støre til å gå. Støre sutrer ikke. Støre er ikke sint. Støre sparker ikke nedover. Støre veit at han har det bra, men han veit også at det er mange mennesker i Norge som ikke har det bra.

De vil nok få det litt bedre hvis han blir statsminister.

Kommentarer til denne saken