Gå til sidens hovedinnhold

Klaget inn til Kringkastingsrådet: – Unnskyld!

Else Kåss Furuseth (39) og søsteren Cecilie (36) ble denne uka klaget inn til Kringkastingsrådet.

Nå beklager programlederen på Instagram.

Det skriver VG.

Bakgrunnen for klagen skal ha vært Furuseth-søstrenes kommentarer om badetemperaturen i Alta i programmet «Reiseradioen» på NRK. Temperaturen var på 14,3 grader, noe klageren mener programlederne «stakkarsliggjorde».

– Klageren, Bernt Nilsen fra Kirkenes, mente vi drev forherligelse av livet i Oslo og statliggjøring av finnmarkingen. Det har aldri vært vår intensjon og vi legger oss paddeflate om det ble etterlatt inntrykk, skriver Else Kåss Furuseth på Instagram.

Takker for unnskyldningen

Avisa har snakket med Bernt Nilsen, som sier at han setter pris på unnskyldningen.

– Jeg forstår at hun har beklaget, og det setter jeg pris på. Jeg vil gjerne invitere henne til Kirkenes, så kan hun få oppleve hvor fint det er her. Jeg vil gjerne vise hvor bra vi har det, tross badetemperatur, sier Nilsen.

Han forteller videre at det er to grunner til at han sendte inn klagen.

– Dette er en holdning jeg oppfatter at kommer generelt fra Oslo-mediene. Den er nedlatende overfor andre som ikke bor i hovedstaden. Jeg mistenker at det medieskapte glorifiserte bildet av Oslo gjør at så mange flytter dit, og det er synd. Da ser man ikke alle de fine tingene som er bra her oppe, sier han.

Like store muligheter

Overfor VG takker Kåss Furuseth for invitasjonen, og sier at hun gjerne vil bidra for å dempe maset om hovedstaden. Hun legger heller ikke skjul på at sommeren kan være bra, også i Finnmark.

– Sommeren har garantert like store muligheter til å bli vellykket uavhengig om du bor på et sted med varmt eller kaldt vann.

Les også

Nå øker det på – sjekk de siste konkursene på Romerike her: – Et sannhetens øyeblikk vil nok komme for enkelte

Kommentarer til denne saken