Kjerstin Braathen er ny konsernsjef i DNB: Dette får hun i lønn

DEN NYE SJEFEN: Torsdag morgen ble Kjerstin Braathen presentert som ny konsernsjef i DNB. Hun overtar for Rune Bjerke 1. september Foto: Morten Solli (Nettavisen)

DEN NYE SJEFEN: Torsdag morgen ble Kjerstin Braathen presentert som ny konsernsjef i DNB. Hun overtar for Rune Bjerke 1. september Foto: Morten Solli (Nettavisen)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjerstin Braathen fra Lillestrøm overtar etter Rune Bjerke fra 1. september.

DEL

BJØRVIKA (Nettavisen Økonomi): – Jeg er veldig takknemlig for å få det privilegiet det er å lede en så stor virksomhet som DNB, sier Kjerstin Braathen, påtroppende konsernsjef i DNB.

– Det er en styrke at det er en intern kandidat, sier Olaug Svarva.

– Hva blir lønnen til den nye toppsjefen?

– Hun skal ha en konkurransedyktig lønn og vi har i styret besluttet at hun skal ha om lag de samme betingelsene som Rune Bjerke, sier Svarva til Nettavisen Økonomi.

– Betyr det høyere eller lavere lønn?

– Det betyr at betingelsene skal være på linje med Bjerkes. De endelige detaljene kommer i april, i årsrapporten, sier styrelederen.

Årsoppgaven for 2018 viser at Rune Bjerke hadde godtgjørelser for 9 millioner, og en grunnlønn på 6 millioner kroner, mens lederen for DNB Markets, Otto Ertzeid, dro inn hele 13,7 millioner kroner samme år. Braathen hadde i sin stilling som finansdirektør en lønn på 6,4 millioner kroner i 2018.

En av Europas mest spennende jobber

– Jeg må få gratulere Kjerstin. Du kommer til å få en av Europas mest spennende jobber. DNB er et midtpunkt, et nav i Norge. Jeg har ikke hatt en eneste kjedelig dag på jobben. Du har alle forutsetninger for å gjøre en bedre jobb enn meg, sier Rune Bjerke, som nå altså tropper av etter 13 år i konsernsjefjobben, til sin arvtaker.

– Vi har en solid posisjon. Samtidig endrer våre kunder, bransjen og betingelsene seg i et vanvittig tempo, som vi må tilpasse oss, sier Braathen.

Kjerstin Braathen har 20 års fartstid fra DNB. Hun kommer fra stillingen som finansdirektør i DNB, og var før det konserndirektør for bedriftsmarkedet. Braathen er fra Lillestrøm, er gift og har tre barn.

– Jeg føler meg utrolig heldig som får lede dette supersterke DNB-laget. DNB har et stort samfunnsansvar, og er viktig for kunder over hele Norge. Vi er med kundene våre i alle viktige faser i livet, og vi heier på de bedriftene som tør å satse og skaper verdier og arbeidsplasser for samfunnet. Jeg gleder meg veldig til 1. september, sier Kjerstin Braathen i en melding.

Hun etterfølger Rune Bjerke, som etter avtalen måtte pensjonere seg innen neste sommer.

I meldingen heter det at styret i DNB har gjennomført en omfattende prosess for å finne personen som skal ta over stafettpinnen etter Rune Bjerke.

– Styret har lett etter den best egnede kandidaten til å lede DNB på neste etappe. Den har vi funnet, og vi er glade for at Kjerstin har takket ja til denne oppgaven. DNB er en viktig samfunnsinstitusjon. Derfor må vi ha en konsernsjef som bidrar til høy tillit i samfunnet rundt oss, som gir kundene våre gode opplevelser og som sikrer god lønnsomhet så banken kan investere i vekst og nye produkter, sier styreleder Olaug Svarva.

Største med kvinnelig leder

DNB er det desidert største norske selskapet som får en kvinnelig leder. Banken har torsdag morgen en markedsverdi på 240 milliarder kroner, og er Norges tredje største konsern etter Equinor og Telenor.

Styret har hatt sju kandidater til jobben, forklarer DNBs styreleder Olaug Svarva.

– Vi har lett både internt og eksternt og i flere bransjer. Det var ikke viktig for oss at det var en kvinne, selv om det selvsagt er hyggelig. Braathen framsto som den beste kandidaten av de sju, sier Svarva til Nettavisen Økonomi.

I løpet av 2018 og 2019 har med det tre kvinner inntatt toppjobbene i tre av landets største konserner. I mars ble Hilde Merete Aasheim ny toppsjef i Norsk Hydro, og i fjor gikk Kristin Skogen Lund fra stillingen som NHO-leder til konsernsjef i Schibsted ASA. Norsk Hydro og Schibsted har en markedsverdi på henholdsvis 63,8 og 55,8 milliarder kroner.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken