Til ordfører og politikere: Jeg er selv oppvokst på Åråsen, og har fulgt aktiviteten hele livet – selv om jeg også har bodd utenbys, har jeg vært aktiv på flydagene – både som medhjelper men mest som ivrig publikum.

Det er et aktivt miljø både for de som flyr veteranflyene (og som bringer den viktige historien videre – ikke lenge siden flere av de fløy samme ruten til Normandie som «den gang») men også for gryende piloter.

Luft og lys

Det har vært en ekstrem utbygging i Lillestrøm og «alle» trærne er borte. Dersom flyplassen legges ned og det dukker opp nærings- og boligbygg, vil også dette grønne området forsvinne. Hele Måsan-området gir luft og lys til oss som bor her – og det er helt utenkelig med Lillestrøm uten småflyene.

Jeg deltok selvsagt da vi slo ring om Kjeller i høst – vi var ca. 2000 mennesker der, og jeg var der med hele familien min. Folk kom også fra omkringliggende steder for flyplassen engasjerer langt utenfor Lillestrøm. Jeg er ingen tilhenger av å delta i lenketog og liknende, men dette er så viktig for oss som bor i Lillestrøm.

Stolt av Kjeller

Da jeg for noen år siden var på flystevne på Duxford (utenfor London) ble Kjeller flyplass nevnt av konferansieren hvor han påpekte hvor mye Kjeller flyplass har betydd for flymiljøet – og jeg kjente jeg ble så stolt av å være fra Kjeller.

Å ta bort flyplassen vil ta vekk enorm glede for utrolig mange mennesker – og det er en irreversibel prosess. Tør dere som politikere å ta sjansen?

Å bygge på en myr som Måsan-området er – kan vel også by på utfordringer med tiden?

Vi er i endring hele livet – men noe må vi ta vare på for å kunne forstå historien vår.

La Kjeller flyplass leve! Lykke til med valget og takk for at du tok deg tid til å lese dette.

Randi Skovli, Kjeller