Etter flere tilfeller av hærverk ved Nes kirkeruiner, har politikere i samme kommune nå bestemt seg. De støtter rådmannens forslag om å etablere kameraovervåkning ved ruinene.

Det skriver Raumnes.

Et enstemmig utvalg for teknikk, næring og kultur støttet forslaget, noe leder for utvalget, Rune Tranum (Ap), synes er synd.

– Det er trist at vi må overvåke området ved Nes kirkeruiner med kamera, men vi ser dessverre ingen annen løsning, sier han til avisa.

Selv om det allerede er satt opp en bom for å for hindre hærverket, har ikke dette hjulpet. Bommen er blitt ødelagt flere ganger, noe som gjør at kommunen nå ser seg nødt til å prøve ut andre tiltak.

Gode erfaringer

Ifølge avisa har det blitt tagget gjentatte ganger på de gamle kirkeveggene, samt at bilkjøring har ødelagt gressplenen. I tillegg er det noen som har gravd ulovlig på området.

Alle forholdene er blitt anmeldt.

Rådmannen skriver i sitt forslag at kommunen har gode erfaringer med bruk av kameraovervåkning.

Overvåkning er blitt brukt ved flere av bygdas skoler, har det ført til at lignende tilfeller har blitt oppklart etter identifisering via videoopptakene.

Kommunestyret vil formelt avgjøre saken 17. desember og kostnaden vil tas innenfor rammen til virksomheten bygg og eiendom.

I april hadde noen lagt igjen et dyrehode, omkranset av fire steiner foran alteret i ruinene. Les saken her: