VG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer

Den 68 gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo.

Den 68 gamle Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Da Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant i fjor høst, krevde de antatte kidnapperne ni millioner euro i én kryptovaluta og kommunikasjon i en annen, ifølge VG.

DEL

Det er tidligere kjent at de antatte kidnapperne bak forsvinningen til Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober i fjor, krevde løsepenger i kryptovalutaen Manero.

Ifølge VG krevde de antatte kidnapperne at all videre dialog med Hagens familie skulle gå gjennom en annen type kryptovaluta. Det framgår ikke hva slags kryptovaluta det er snakk om.

Fra Hagen forsvant til saken ble offentliggjort betalte familien et mindre pengebeløp for dialogen til den antatte motparten, får avisen opplyst. Beløpene skal ha vært lave. Etterforskningsleder Tommy Brøske eller bistandsadvokat Svein Holden ønsker ikke å kommentere avisens opplysninger.

Etter at Hagen-familien 16. januar mottok det som antas å være det siste budskapet fra motparten som ble sendt gjennom en kryptovaluta, kalte Holden inn til pressekonferanse. Der oppfordret han den antatte motparten å bytte til en annen digital plattform som var bedre eget for kommunikasjon. Noen dager senere ble oppfordringen mottatt, men det er ikke lenger mulig for Hagen-familien å svare. Dette er ifølge VG ikke en form for kryptovaluta. Politiet og Holden må derfor nå formidle via mediene.

(©NTB)

Innrømmer at hverdagskriminaliteten nedprioriteres, ber likevel ikke om mer penger

Avis: Politiet frykter at motivet er noe annet enn løsepenger

– Det er motparten som sitter med makta 

Artikkeltags