VG: Fant mobilen til Anne-Elisabeth Hagen i huset

FANT TELEFON: Kun kort etter at Hagen skal ha blitt bortført, fant politiet 69-åringens mobiltelefon.

FANT TELEFON: Kun kort etter at Hagen skal ha blitt bortført, fant politiet 69-åringens mobiltelefon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mobiltelefonen ble funnet kun kort tid etter bortføringen.

DEL

Politiet ønsker ikke å svare på hvem som fant mobiltelefonen.

Det melder VG.

– Mobiltelefonen betraktes som et potensielt bevis. Dette gjelder selve telefonen, men også innholdet. Det er derfor gjort ulike undersøkelser knyttet opp til telefonen, uten at vi ønsker å gå i ytterligere detaljer om hvilke type undersøkelser eller hvilke funn som eventuelt er gjort, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisen.

Naturlig funnsted

Politiet beskriver funnstedet som et naturlig sted å legge fra seg en telefon, og det skal ikke ha vært spor i umiddelbar nærhet som tyder på tegn til kamp.

Det er ikke kjent om det er det er Anne-Elisabeth Hagen selv som skal ha lagt fra seg mobilen, men VG skriver at funnstedet skal være i boligens førsteetasje.

Det er denne etasjen politiet mener at Hagen skal ha befunnet seg i dagen hun forsvant.

Holder informasjonen tilbake

VG har kjent til mobilfunnet i flere måneder, men har blitt oppfordret av politiet fram til nå om å ikke gå ut med dette, av hensyn til etterforskningen.

Ovenfor avisen sier Brøske at dette nå er greit, siden det ikke lenger kan skade etterforskningen.

– Politiet har på ulike stadier i en etterforskning behov for å holde informasjon som kan skade etterforskningen tilbake fra offentligheten. I dette tilfelle dreier det seg om et potensielt bevis funnet på åstedet. Begge disse momentene er bakgrunnen for politiets vurdering.

DETTE ER SAKEN:

 • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.
 • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
 • Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
 • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, men heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.
 • Det er fremmet krav om løsepenger i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en kryptovaluta det skal være svært vanskelig å spore.
 • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
 • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet har så langt fått inn over 1.400 tips i saken.
 • På en pressekonferanse 11. februar ble det kjent at det har vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Dette skal også være siste gangen det har vært kontakt mellom partene.
 • Et videoopptak som viser to personer som opptrer mistenkelig utenfor Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober, ble i januar offentliggjort av politiet. Til tross for mange tips om hvem de to kan være, er de fortsatt ikke identifisert.
 • Tirsdag 4. juni opplyser politiet at de ikke lenger aktivt søker etter de mystiske «Futurum-mennene».
 • Tirsdag 6. august opplyser familien Hagens Bistandsadvokat at familien ble kontaktet av det de omtaler som motparten 8. juli. Etter det har det vært tydelig kommunikasjon, sier han.
 • Tirsdag 6. august avholder politiet en pressekonferanse kun to timer etter Holden. Etterforskningsleder Tommy Brøske bekrefter at det har vært kommunikasjon med en antatt motpart. Han sier likevel at politiet holder det mest sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen er drept.

Artikkeltags