VG: Fant mobilen til Anne-Elisabeth Hagen i huset

FANT TELEFON: Kun kort etter at Hagen skal ha blitt bortført, fant politiet 69-åringens mobiltelefon.

FANT TELEFON: Kun kort etter at Hagen skal ha blitt bortført, fant politiet 69-åringens mobiltelefon. Foto:

Mobiltelefonen ble funnet kun kort tid etter bortføringen.

DEL

Politiet ønsker ikke å svare på hvem som fant mobiltelefonen.

Det melder VG.

– Mobiltelefonen betraktes som et potensielt bevis. Dette gjelder selve telefonen, men også innholdet. Det er derfor gjort ulike undersøkelser knyttet opp til telefonen, uten at vi ønsker å gå i ytterligere detaljer om hvilke type undersøkelser eller hvilke funn som eventuelt er gjort, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt til avisen.

Naturlig funnsted

Politiet beskriver funnstedet som et naturlig sted å legge fra seg en telefon, og det skal ikke ha vært spor i umiddelbar nærhet som tyder på tegn til kamp.

Det er ikke kjent om det er det er Anne-Elisabeth Hagen selv som skal ha lagt fra seg mobilen, men VG skriver at funnstedet skal være i boligens førsteetasje.

Det er denne etasjen politiet mener at Hagen skal ha befunnet seg i dagen hun forsvant.

Holder informasjonen tilbake

VG har kjent til mobilfunnet i flere måneder, men har blitt oppfordret av politiet fram til nå om å ikke gå ut med dette, av hensyn til etterforskningen.

Ovenfor avisen sier Brøske at dette nå er greit, siden det ikke lenger kan skade etterforskningen.

– Politiet har på ulike stadier i en etterforskning behov for å holde informasjon som kan skade etterforskningen tilbake fra offentligheten. I dette tilfelle dreier det seg om et potensielt bevis funnet på åstedet. Begge disse momentene er bakgrunnen for politiets vurdering.

DETTE ER SAKEN:

  • Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
  • Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
  • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, men heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.
  • Det er fremmet krav om løsepenger i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever 9 millioner euro i monero, en kryptovaluta det skal være svært vanskelig å spore.
  • Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet har så langt fått inn over 1.400 tips i saken.
  • På en pressekonferanse 11. februar ble det kjent at det har vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Dette skal også være siste gangen det har vært kontakt mellom partene.
  • Et videoopptak som viser to personer som opptrer mistenkelig utenfor Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober, ble i januar offentliggjort av politiet. Til tross for mange tips om hvem de to kan være, er de fortsatt ikke identifisert.
  • Tirsdag 4. juni opplyser politiet at de ikke lenger aktivt søker etter de mystiske «Futurum-mennene».

Artikkeltags