Gå til sidens hovedinnhold

Karate-NM på hjemmebane i Lillestrøm

20 år etter at de sist arrangerte NM i karate i Skedsmohallen, gjør de det igjen.

Innsendt

– Sist kom kongen, men det gjør han nok ikke denne helgen, ler hovedinstruktør i Skedsmo Karateklubb, Arild Lund. Han har vært trener i klubben siden 1979 og landslagstrener i 15 år.

Nå er han med på å arrangere NM i karate i Skedsmohallen i Lillestrøm, helgen 23.-24. oktober 2021. Det synes han er like spennende som sist.

– Det er jo en helt ny generasjon med utøvere som er med. Noen har deltatt i mesterskap tidligere, selv om de er veldig unge. Andre er sylferske og har NM som sin aller første konkurranse. Det er imponerende i seg selv. Men de er godt forberedt, hardtarbeidende og kjempeivrige. De viser gode takter på trening og har hatt en kjempeutvikling de siste ukene. De går mange kamper på treningene og det skulle ikke forundre meg om vi får noen gode resultater i helgen, sier Lund fornøyd.

To tittelforsvarere

Både Kristian Svae-Jemblie (16) og Hannah Stubsjøen (17) er Norgesmestre i sin klasse. De har tidligere deltatt i både EM og VM med stilartlandslaget, og nordisk mesterskap i Danmark. Hannah deltar i klassen kumite 16-17 år, +59 kilo, Kristian i klassen kumite 16-17 år, -61 kg. I NM vil også brødrene Kristian Svae-Jemblie (16) og broren Haakon Svae-Jemblie (14) delta i hver sine klasser. Lillebror Jens Petter Svae-Jemblie (8) er foreløpig for ung til å delta – men vil bidra desto sterkere som heiagjeng på sidelinjen.

– De kommer til å høre meg! sier han bestemt. Haakon forteller at brødrene trener mye hjemme sammen i karatekjelleren, som foreldrene bygde til dem under pandemien – slik at de kunne trene selv om klubblokalene var stengt.

– Der har vi også matter, noe som gjør at det ikke gjør vondt å havne i gulvet, sier Haakon, som deltar i sitt første NM. Han har fått mange gode tips av sitt forbilde, storebror Kristian.

– Jeg lærer mye av å se på ham og har et mål om å bli like god. Nei – bedre!

Leder i Skedsmo Karateklubb, Geir Erik Nilssen, forteller at publikum kan glede seg til å se over 200 deltagere på mattene de to dagene mesterskapet pågår.

– Det er individuelle konkurranser på lørdag fra kl. 10.00, med finaler fra kl. 14.00. På søndag er det lagkonkurranser hele dagen, med finaler på ettermiddagen. Vi håper mange kommer for å oppleve Norges beste utøvere og billetter fås kjøpt ved inngangen for kr 100,-. Dette blir garantert moro!

Kommentarer til denne saken