Karate-gull, sølv og bronse i helgens NM

Av

Skedsmo Karateklubb og Sørum Karateklubb hentet hjem medaljer i alle valører i helgens NM.

DEL

InnsendtI helgen ble NM i karate arrangert i Sarpsborghallen. Skedsmo Karateklubb stilte med tre utøvere og alle havnet på pallen, med gull til Kristian Svae Jemblie (15), sølv til Tobias Venstad (17) og sølv til Hannah Stubsjøen (16). Karatetrener Arild Lund er strålende fornøyd med innsatsen.

– Dette er bra valuta for pengene! Tre av våre toppfightere kom til finaler, det er veldig moro. For Kristians del ble det uavgjort i første match, men vant på dommeravgjørelse fordi han tok initiativ, presset på og «eide» matchen. I andre match vant han 3-0 og i finalen fightet han godt og vant ved å bruke de teknikkene han er sterk på. Tobias opplevde det samme som Kristian i første match. Men i finalen får vi en dommer fra Danmark som dømmer advarsel i stedet for poeng på det vi mener er helt soleklare scoringer, sier Lund, som innrømmer at både utøver og trener var skuffet over tap i finalen.
– Men det var en superbra kamp og det var veldig nært gull, så det tar vi med oss videre.

Møtte en av Europas beste i finalen

Lund skryter også uhemmet av Hannah Stubsjøen, som kom til finalen etter to flotte seiere i de to innledende kampene. Men i finalen møtte hun sterke Ingeborg B. Pedersen fra Sarpsborg, som er blant Nordens beste fightere og det Lund mener må være blant Europas topp 10 i sin klasse.
– Hannah gikk kjempefint og fikk benyttet den lange rekkevidden sin på best mulig måte. At hun «bare» taper 3-0 mot Ingeborg er utrolig bra. Hun gikk en av sine beste matcher hittil og var nære ved å score. Den andreplassen kan hun være veldig fornøyd med.

Små marginer

Fra Sørum Karateklubb deltok Magnus Jenssen i ungdomsklassen 12-13 år med kataene Kushanku i første runde og Chinto i andre runde. Han vant bronsefinalen med kataen Wanshu.
Hans-Nikolai Hammeren (15), også fra Sørum Karateklubb, deltok i kadett-klassen. I første runde gikk han kataen Kushanku, deretter Wanshu i andre og siste runde.

– En fantastisk innsats av begge! Marginene er veldig små, så det blir spennende å se i tiden fremover hva de kan få til. Vi fikk utrolig mange positive tilbakemeldinger fra andre i katamiljøet, så det er naturligvis veldig motiverende for oss alle, sier trener Vigdis Engen i Sørum Karateklubb. Hun synes de unge gutta har hatt en bratt læringskurve det siste året.

– De begynte å konkurrere først i fjor høst, så at de gjør det så bra allerede nå, er helt utrolig bra. I fjor var de med på kun ett Østlandscup-stevne før de deltok i EM i Wado Kai i Budapest! Våre mål nå er Wado Kai EM i Makedonia høsten 2020 og Wado Kai All Nations i Tokyo i 2021. Poengmessig klatrer de oppover i hvert eneste stevne de er med på, så det er utrolig moro. Særlig for meg som trener, sier Engen fornøyd.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags