– Jeg kjenner at jeg begynner å skjelve

Artikkelen er over 3 år gammel

Kanari-Fansen er i høyspenn og opplever stort engasjement foran skjebnekampen på Ullevål. Nå håper de at ikke ett sete på bortesupporterfeltet blir ledig.

DEL

Del abonnementet ditt med familien! 

– Jeg kjenner at jeg begynner å skjelve allerede når jeg snakker om det. Vi er svært nær sikker plass med seier, svært nær nedrykk med tap og kampen er mot Vålerenga. Dette er uutholdelig, sier Mikael Stenberg.

MYE JOBB: Mikael Stenberg, Oliver Vieaskar og Ine Opdahl bruker svært mye av sin fritid på å forberede supporter og tifo-effekter foran hver seriekamp for at laget skal få en best mulig ramme rundt kampen av supporterne.

MYE JOBB: Mikael Stenberg, Oliver Vieaskar og Ine Opdahl bruker svært mye av sin fritid på å forberede supporter og tifo-effekter foran hver seriekamp for at laget skal få en best mulig ramme rundt kampen av supporterne. Foto:

Han er en av de rundt 10–15 personene som er innerst i kjernen av Kanari-Fansens tifo-gruppe. Nesten hele fritiden i sesongen går med til arbeid for at laget de elsker skal få en best mulig ramme rundt hver kamp. Helgen er intent unntak. Flagg må sys, supportereffekter klargjøres og tifo skal tegnes og males til det som er det viktigste derbyet noensinne, i hvert fall i nyere tid.

Blitt en identitet 

I lokalet bak kanarifeltet på Åråsen klargjøres de siste supporterforberedelsene til søndag. Hver eneste kamp betyr noe for dem, men denne kampen er noe eget. 

– Før hjemmekampen mot Rosenborg, så satt vi på betonggulv og jobbet i 18 timer dagen før kamp. Nå blir det nok enda litt lengre dager. Vi er født og oppvokst tett innpå klubben og flere av våre nærmeste venner er i Kanari-Fansen. Det har blitt en del av identiteten vår, og vi støtter klubben vår uavhengig av hvilken divisjon de spiller i, sier Oliver Vieskar og Ine Opdahl.

– Jeg tror ikke helt folk forstår hvor mye tid som ligger bak dette arbeidet, som kun vises fram sekunder før avspark. Dette er fantastiske supportere som viser stor kjærlighet, sier leder i Kanari-Fansen Kenneth Kvebekk.

Les også:

Runar Kristinsson har fått ny jobb 

Supporternes gave

Til sammen står Kanari-Fansen for cirka 20 tifo-gjennomføringer hvert år for laget i Tippeligaen og laget i Toppserien, som om lag 60–70 personer har bidratt med gjennom en sesong. Det er alt fra gigantiske OH-tifoer, som kan dekke et stort supporterfelt eller kaos-tifoer i form av små plakater eller kasteruller i gult og svart. Mot Vålerenga viser Kanari-Fansen ofte fram sitt beste arbeid for sesongen.

– Tifo-arbeid er vår gave til spillerne. Vi markerer vår tilstedeværelse og støtte gjennom arbeidet som vises fram. Men det kan også brukes til å psyke ut motstanderen, slik vi ofte har gjort mot VIF tidligere. Jeg kan ikke røpe hva hemmeligheten er i år, men det kommer til å bli bra, sier leder i tribune og tifo-gruppa Thor-Arne Sandli.

– Vær tidlig ute

Engasjementet i Kanari-Fansen har tatt seg kraftig opp i høst. I bortekampene mot Brann og Stabæk ble det satt opp gratisbusser. Til søndag er satt opp 20, og alle er nå fullbooket.

– Når vi er på midten av tabellen, så kan engasjementet være varierende. Men når vi er i toppen eller i bunn, så når vi stadig nye høyder. Jeg har aldri sett så mange på kanarifeltet som mot Start sist. Folk vet å støtte når laget treger det som mest. Kulturen og historien vår står på spill, og det i en og samme kamp mot Vålerenga. Jeg tror vi kan fylle hele bortesupporterfeltet på Ullevål, sier Sandli

Kenneth Kvebekk er på sin side mer realistisk med tanke søndagens oppmøte, men oppfordrer de som ønsker å stå på bortesupporterfeltet om å være tidlig ute med å sikre seg billetter.

– Jeg tipper vi blir cirka 1500 på bortesupporterfeltet, men det hadde vært en drøm å kle alle plassene i gult og svart. Engasjementet før denne kampen har vært stort og det kommer til å bli trøkk. Folk bør sikre seg billett snarest for å unngå lange køer, sier Kvebekk.

Artikkeltags