Gå til sidens hovedinnhold

Kan klatre opp på 3. plass, men da må LSK gjøre noe de ikke har klart på fem år

LSK kan klarte opp på 3. plass med seier over Sarpsborg onsdag. Men da må de gjøre noe de ikke klart på fem år. Cupfinaleseieren i 2017 er et gledelig unntak sett med LSK-øyne.

** Se Studio Åråsen på rb.no fra 21.45 **

Cupseieren i desember i 2017 trumfer sikkert de fleste kampene mot Sarpsborg de siste fem årene for LSK-supporterne. Men det er likevel et faktum at LSK ikke har slått sarpingene i seriesammenheng siden april i 2016.

Da vant LSK med 4-0 på Åråsen. Fred Friday (2), Simen Kind Mikalsen og Ole Martin Rindarøy scoret LSKs mål i den kampen.

Etterpå har LSK møtt Sarpsborg sju ganger i seriesammenheng – uten å vinne.

Totalt har LSK fått med seg tre uavgjort, mens de har tapt fire ganger (0-3-4). På Åråsen ble det tap i 2017 (1-2). I de to påfølgende årene endte det uavgjort (2-2 og 0-0).

Det sistnevnte resultatet var det som sendte LSK ut i kvalifisering for å unngå nedrykk.

FÅ SISTE NYTT I FØR AVSPARK: «To spillere er tilbake for LSK»

Bakke advarer før møtet med gamleklubben: – Vi må ikke tro at vi kan slippe oss ned fordi vi har vunnet noen kamper

Nå er Bakke i LSK

Heller ikke i Sarpsborg har LSK vært stor poengplukker de siste årene. Forrige seier kom i 2015, og på de siste besøkene der er det kun blitt ett uavgjortresultat. Etter de tre øvrige kampene, måtte LSK reise hjem uten poeng.

I alle de sju seriekampene som LSK har spilt mot østfoldingene siden de sist vant, var Geir Bakke trener for de blåkledde. Nå er det romerikingen som har treneransvaret på Åråsen.

Les også

LSK-statistikk 2021

Les også

LSK-spilleren jaktes av tyrkiske fans: – Det er galskap

To mann tilbake

Både Kaan Kairinen og Tobias Svendsen er tilbake etter skade, men begge starter på benken.

LSK stiller med dette laget onsdag (3-4-3): Mads Christiansen – Espen Garnås, Igoh Ogbu, Vetle Dragsnes – Lars Ranger, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad, Eskil Edh – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen.

Les også

Byggmester Bakke har fikset LSK

Kommentarer til denne saken