Tipsene strømmer inn til Romerikes Blads tradisjonelle førjulskonkurranse, der leserne er invitert til å tippe slaktevekta på en stor og tung julegris.

Årets gris, som har fått navnet Konrad etter ønske fra eieren, holder til i det moderne grisehuset til Odd Jacob Walstad på Skøyen gård på Brårud i Nes.

(TIPP PÅ SMS: Send kodeord RBGRIS – ditt tips, navn og adresse til 2005. Tjenesten koster 5 kroner per melding. Den som tipper nærmeste vekt vinneren en halv gris, nummer to og tre får en kvart gris).

Sky og matglad galte

Konrad ble i forrige måned omtalt som en «litt sky og matglad Fenstad-galte», og karakteristikken passer godt, forsikrer Walstad.

– Konrad får mat fire ganger daglig, første gang klokka seks på morgenkvisten, siden med fire timers mellomrom, klokka 10, 14 og 18.

– Han får i overkant av tre kilo kraftfor og skal normalt legge på seg en kilo hver dag. Det gjør han helt sikkert.

Alt tyder på at Konrad blir en av tidenes tyngste siden konkurransen startet i 1988.

En binge for seg selv

Mens Walstads øvrige griser går sammen 8–10 i hver binge, har Konrad kost seg på «enerom» i snart tre uker.

– Han er kvikk og jeg ser på oppførselen at han trives godt.

I noen år ga Walstad grisene sine myse fra Synnøve Finden-meieriet i Alvdal, men det ble til slutt for tungvint og kostbart.

– De som driver med gris og holder til i nærheten av et meier er heldige, da blir ikke slike kostnader så store, uttaler han.

Lyd edelgris

Odd Jacob Walstad kan levere 2.100 dyr i løpet av et år. Han har satset på lyd edelgris, en rase som er en vellykket blanding av duroc og den gamle, gode Yorkshire-grisen.

– Hvordan er lønnsomheten i bransjen ?

– Den er fortsatt veldig bra. 2016 har vært et godt år, blant annet takket være en særdeles lang og god grillsesong.

Slaktes til uka

Siden Konrad ble valgt ut som premiegris har han fått forlenget levetida med flere uker.

– Egentlig skulle han for lengst ha blitt kjørt til slakting på Rudshøgda i Ringsaker.

Siste frist for å sende inn tips er kommende fredag klokka 16. Mandag kommer sjåfør Gert Hansen fra Årnes til Vestre Fenstad for å hente dyret.

En heldig vinner sikrer seg en halv gris, mens ytterligere to vinnere får en kvart gris hver i god tid før julens ringes inn.