Natalja Neprjajeva gikk en superetappe og ble nummer to i sammendraget, mens Heidi Weng ble nummer fire og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer fem.

Etter tre års fravær fra Tour de Ski gjorde Johaug et voldsomt comeback, og det var egentlig aldri noen tvil om at hun ville gå seirende ut. Sammenlagt var Johaug ett minutt og elleve sekunder bedre enn russiske Neprjajeva.

– Jeg er veldig glad nå. Det er artig å vinne når ekspertene sier at touren ikke passer meg, sa Johaug til NRK.

Hun tok seg tid til å hente et norsk flagg fra publikum før hun passerte målstreken.

– Det har vært sju harde dager, men jeg er glad for å komme først opp bakken. Jeg var veldig nervøs før start, sa Johaug til arrangøren etter målgang.

Selv trekker hun fram de to sprintkonkurransene som det hun er aller mest fornøyd med i denne utgaven av Tour de Ski.

Rykket

Johaug var i en klasse for seg og rykket fra de andre i bunnen av slalåmbakken. Ingen klarte å følge henne. Kun Weng klarte å holde følge noen få hundre meter før Johaug sa takk for følget.

I mål var Johaug over 50 sekunder foran Heidi Weng, som sammenlagt endte ett minutt og 37 sekunder bak den suverene vinneren.

– Jeg skulle prøve å holde følge så lenge jeg kunne. Man må jo prøve, og kanskje det holder en dag, sa Weng til NRK.

Johaug var soleklar favoritt etter at hun lørdag tok seg helt til semifinalen i sprintkonkurransen i Val di Fiemme. Det sikret henne mange bonussekunder og fortsatt ledelse sammenlagt før den siste etappen.

I kjelleren

Ingvild Flugstad gjorde en solid Tour de Ski etter at hun måtte stå over de første verdenscuprennene.

– Jeg var i kjelleren, og jeg er vanvittig fornøyd. Nå er jeg sliten og glad og alt på en gang. Den som ikke blir sliten her, heter enten Johaug eller tar ikke i nok. Jeg har prestert så mye bedre enn jeg hadde trodd, sa Østberg til NRK.

Therese Johaug innkasserte 500.000 kroner for Tour de Ski-seieren.