15 bortvist fra konsertarenaen på Jessheim

Christin Brandt, sentersjef Jessheim Storsenter

Christin Brandt, sentersjef Jessheim Storsenter

Av opp mot 900 publikummere på kveldskonsertene, ble 15 personer geleidet ut og bortvist fredag kveld.

DEL

Lørdag formiddag var det en liten "snakkis" på Jessheim at folk ble bortvist fra konsertarenaen på det som oppevdes som syltynt grunnlag.

- Det er litt vanskelig å kommentere akkurat det, sier prosjektleder for Jessheimdagene Christin Brandt til Romerikes Blad.

- Men jeg har snakket med vaktselskapene vi bruker, og jeg er blitt fortalt at rundt 15 personer ble bortvist fra konsertarenaen av ulike årsaker, utdyper Brandt, som sier hun har full tillit til at de som har ansvaret for vaktholdet under Jessheimdagene utfører sin jobb profesjonelt.

- Men etter at prosjektet Tryggere Uteliv Romerike så dagens lys i 2012, så er det generelt blitt noe strengere enn tidligere, sier Brandt.

Karin Borgenvik ved Ullensaker lensmannskontor sier til Romerikes Blad at antallet bortvisninger fra politiets side (to personer, ifølge operasjonssentralen ved Romerike politidistrikt) er lavt.

Karin Borgenvik ved Ullensaker lensmannskontor.

Karin Borgenvik ved Ullensaker lensmannskontor.

- Jeg var selv å vakt natt til lørdag, og det var ikke spesielt urolig i sentrum.

- Er det vaktselskapenes folk som er overivrige i tjenesten som gjør at folk reagerer?

- Jeg har ikke inntrykk av at vaktene er overivrige i tjenesten, sier Borgenvik, som berømmer arrangørene av Jessheimdagene for å opplyse om skjenkeregler og ordensreglene som gjelder under Jessheimdagene.

- Det er informert om dette på Facebook og på plakater som er hengt opp i sentrum.

I  kveld står Raga Rockers på scenen, så festen fortsetter på torget og på utestedene i sentrum. Og det er ventet mye folk.

Artikkeltags