Gå til sidens hovedinnhold

Skal gjøre fotballspillere raskere

Artikkelen er over 3 år gammel

I en årrekke har friidrettsklubben Ull/Kisa fått mange henvendelser fra håndball- og fotballspillere som ønsker å bli hurtigere.

Nå har de i samarbeid med treningsstudioet Merkes, laget et opplegg for å hjelpe de som ønsker å utvikle seg i sin ballidrett. 9. mai starter nemlig «Løpeskolen» på Jessheim. Det er tenkt åtte treninger i løpet av våren og sommeren.

– Dette er en spennende idé. Vi har lenge fått mange forespørsler, men har ikke hatt kapasitet til å starte noe lignende før nå. Hovedmålgruppen vil være aktive utøvere i en ballidrett, som ønsker å øke sin hurtighet og løpskapasitet, sier Ull/Kisa-trener Hans Jørgen Borgen.

Han får følge av Thorbjørn Merkesdal i Merkes.

– Også vi har fått lignende henvendelser. Løpsteknisk har mange et stort potensiale. Nå har ikke vi like mye spisskompetanse som Thomasz her, men vi synes sånne typer samarbeid er veldig interessant. Vi er sikre på at vi sammen kan gi et godt tilbud.

Har trent europamestere

Thomasz, som Merkesdal nevner, er polske Thomasz Lewandowski. Han har en svært sterk trener-CV på samvittigheten. Blant annet har han trent broren sin Marcin, som er europamester både utendørs og innendørs på 800 meter. Han har også hatt treneransvaret for Angelika Cichocka, som har både EM- og VM-medaljer. I tillegg har han vært engasjert i fotballklubben Barcelona, samt flere klubber fra Polen.

– Dette er ikke noe nytt for meg. Jeg har trent mange fotballspillere, håndballspillere, svømmere og en del andre idrettsutøvere, for å hjelpe dem med hurtigheten. Jeg gleder meg likevel veldig til å prøve meg i et norsk miljø og dele erfaringer og kompetanse med Gry, sier Lewandowski.

Polakken skal sammen med Gry Hauge Merkesdal fra Merkes lede treningene.

– Jeg har ikke samme kompetansen som Thomasz, men har nok en del å bidra med i forhold til løpsstyrke. Jeg gleder meg til å sette i gang samarbeidet og hjelpe de unge utøverne.

– Viktig for klubben

Påmeldingen til «Løpeskolen» åpner snart. I år ønsker Ull/Kisa og Merkes en gruppe på mellom åtte og 20 utøvere i aldersgruppen 13 til 18 år.

– For at hver utøver skal få god nok oppfølging, er det viktig at det ikke blir for mange. Hvis det blir så mange som 20 utøvere må vi nok vurdere å hente inn en trener til. Det vil være en trening i uka som varer i 90 minutter og det vil bli mye fokus på teknikk, sier Thorbjørn Merkesdal.

Når påmeldingen er ferdig, vil Thomasz Lewandowski og Gry Hauge Merkesdal sette seg sammen for å planlegge et opplegg for deltakerne.

– Det er veldig viktig for Ull/Kisa å vise at friidrettstreninger kan være et godt grunnlag for andre idretter, fastslår Lewandowski.

Kommentarer til denne saken