Ny festival på Jessheim: – Vi har lyst til å lage en møteplass for ulike kulturer

Verden til Jessheim: Kultursjef Jon Henrik Solhei ønsker seg hele verden til Jessheim den 14. september.

Verden til Jessheim: Kultursjef Jon Henrik Solhei ønsker seg hele verden til Jessheim den 14. september. Foto:

Ullensaker kommune ønsker å åpne døren for andre kulturer gjennom dans, musikk og mat.

DEL

14. september blir festivalen Global Gathering for første gang arrangert. Målet er å samle verden i Jessheim.

– Vi har lyst til å lage en møteplass for ulike kulturer. Her kan vi bygge bru mellom ulike kulturer, samtidig lære og øke interessen for andre kulturer. Vi tenker at kulturuttrykk gjennom musikk, dans og mat er en fin døråpner til alle nye kulturer som har kommet til regionen. Det er mye spennende der ute og vi er moden for dette. Her skal man se, høre og smake, sier Jon Henrik Solhei, kultursjef i Ullensaker kommune.

Med på laget har de allerede fått med seg Petter Barg og Vegar Storsvee, som blant annet har etablert en musikkskole i Libanon. Samtidig har de fått med seg Sidiki Camara fra Mali. En artist som reiser verden rundt med musikken sin. Under festivalen skal Camara ha trommeworkshop for barn og lære bort kunsten å spille på afrikanske trommer.

Vil ha folket med

Av musikk vil altså festivalen by på både internasjonale artister og lokale artister. Solhei forteller at de er i kontakt med flere aktører, men at han ikke kan røpe noen ennå. Kommunen er også interessert i å komme i kontakt med beboere i området som ønsker å bidra til den internasjonale kulturfestivalen.

– De som driver med mat fra sin kultur må gjerne bidra. Hvis noen driver med noe annet som kjennetegner sin kultur, så er det bare å melde sin interesse. Det blir vi glad for, forteller Solhei.

Håpet er at Global Gathering skal bli en tradisjon i årene framover.

– I vår region har ikke dette blitt gjort tidligere. I år blir det en slags generalprøve. Jeg oppfordrer publikum til å møte opp 14. september. Så håper jeg at det blir et årlig flott arrangement, sier han.

Internasjonal artist: Sidiki Camara fra Mali kommer til Jessheim for å spille og holde trommeworkshop.

Internasjonal artist: Sidiki Camara fra Mali kommer til Jessheim for å spille og holde trommeworkshop.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags