Gå til sidens hovedinnhold

Det er dyrt og dumt, men stadig flere gjør det: – Varmen har skylda

Artikkelen er over 3 år gammel

– Når det blir varmt i været, øker feilfyllingen. I år kom varmen allerede i mai, og da startet også antall feilfyllinger å øke drastisk, sier mediekontakt i NAFs avdeling på Øvre Romerike, Jan Ivar Engebretsen fra Ullensaker til BT.

Han vil anslå at antall bilister som har fylt feil drivstoff på bilen, har økt med 50 prosent denne sommeren.

– Og fordi sommeren har vært ekstra lang, ligger det totalt sett an til et rekordår med tanke på antall feilfyllinger. Varmen har i tillegg vært ekstrem, og da koker det i hodene på folk.

Les også

Midt ut på jordet ga tyvene opp ferden: – Vi var litt bekymret en stund. Vi visste jo ikke om de hadde gjemt seg i ett av husene

 

25 prosent flere oppdrag i juli

Også Viking Redningstjeneste har måttet assistere titalls uheldige bilister hver dag.

– Bare i juli har vi hatt 25 prosent flere oppdrag, sammenlignet med samme måned i fjor. Det er en markant økning, sier markedsdirektør i Viking RedningstjenesteSjur Jensen Bay, til avisa.

– Også punktering og utelåsning ser vi flere tilfeller av sommerstid.

Feilfyllinger har også sammenheng med at vi på ferie stopper på bensinstasjoner vi ikke er kjent med til vanlig.

Jo kjappere du reagerer, desto større sjanse har du for å minske skaden som er skjedd. Hvis bilen ikke allerede er startet, bør man tømme tanken på stedet dersom det lar seg gjøre. Har du allerede begynt å kjøre, kan kostnadene bli på titusenvis av kroner.

Det er ikke bare sommervarmen, men også hvilken dag i uka man fyller, spiller inn på folks oppmerksomhet når de griper tak i pistolen på pumpene. Også på enkelte dager i uka er folk mer distre enn andre.

– Det går noen tusenlapper

Skulle du være uheldig, vil det merkes både på bilen og lommeboken.

– Kostnaden varierer etter hva slags bil du har og hvor du befinner deg, men du må regne med at det gjerne går noen tusenlapper, sier Bay.

Les også

Storbeslag av luksusbiler

 

Kommentarer til denne saken