Stenger vei for å slippe togbråk

Farlig kryssing: Ordfører Harald Espelund og Tom Staahle på Nordby stasjon hvor veien går over jernbanelinja. Nå vil de stenge den og kun ha en undergang under jernbanen for gående og syklende.

Farlig kryssing: Ordfører Harald Espelund og Tom Staahle på Nordby stasjon hvor veien går over jernbanelinja. Nå vil de stenge den og kun ha en undergang under jernbanen for gående og syklende. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det kan bli slutt på all biltrafikk over jernbanen ved Nordby stasjon på Jessheim.

DEL

Frp foreslo i et møte mandag å stenge veien gjennom Nordbymoen og fikk alle de andre partiene med seg på det.

Et av argumentene er at det da vil bli slutt på fløytingen fra togene. De har lov til å fløyte med et lydnivå på 115–122 dB.

Og før Nordby stoppested, hvor det også er problemer med at folk går på jernbanelinja for å ta snarveier, fløytes det. De mange som bor i området, er oppgitt over tutingen på hovedbanen, som har hundre togavganger i døgnet.

– Toget fløyter fordi det er en åpen passering og da er de pålagt å tute. Jeg har fått henvendelser fra beboere som er fortvilet over dette. Nå prøver vi å gjøre noe med det, sier ordfører Harald Espelund.

Undergang for gående

Stenges Nordbyvegen for gjennomkjøring, må de som bor i området kjøre inn fra to kanter, fra Trondheimsvegen vest for jernbanen og fra Industrifeltet eller riksvei 174 i øst.

Tanken er å bygge en undergang for gående og syklende under jernbanen ved Nordby stasjon og sette opp fysiske sperrer slik at det ikke er mulig å gå på skinnegangen.

Forslaget ble vedtatt som en del av kommuneplanforslaget som nå er sendt ut på høring og etter planen skal vedtas før sommerferien.

– Det er viktig at de som er berørt av forslaget kommer med innspill, sier Tom Staahle (Frp).

– Farlig

– Det andre viktige argumentet er at vi ikke ønsker å utsette folk for den faren det er å ha slike jernbanekryssinger som vi har på Nordby. Jernbaneverket ser også at dette er en farlig stasjon, sier Staahle.

Hvis det ikke kommer sterke motforestillinger og Jernbaneverket er med på planene, håper han å få dette på plass i løpet av 2015, etter at Tverrvegen under jernbanen på Jessheim er åpnet.

– Når Tverrvegen kommer, er den et godt alternativ for dem som bor øst for jernbanen, sier han.

Fakta:

  • Nordbyvegen går over jernbanen nord for Jessheim sentrum.
  • Der den krysser jernbanen er det også stoppested for toget.
  • Kryssingen er sikret med lys og bom, men ikke alle overholder sperringene.

Artikkeltags