– Vi må passe på at utbygging ikke spiser opp marka

Kart: Steinar Taraldlien har vært aktiv bruker av friluftsområdene i Ullensaker i mange år, og håper en langsiktig grønn grense snart kommer på plass for å verne marka. F.V: Steinar Taraldlien, Stein V. Leidal og Abid Q. Raja.

Kart: Steinar Taraldlien har vært aktiv bruker av friluftsområdene i Ullensaker i mange år, og håper en langsiktig grønn grense snart kommer på plass for å verne marka. F.V: Steinar Taraldlien, Stein V. Leidal og Abid Q. Raja. Foto:

Ullensaker Venstre har åpnet dørene til et nytt kontor hvor ullsokninger kan foreslå hvor de ønsker den langsiktige grønne grensa skal gå.

DEL

– Vi har Nordbytjernet og Jessheimmarka, forsvinner marka er det veldig lite igjen av uberørte friluftsområder, forteller Steinar Taraldlien.

Selv har han vært aktiv bruker av marka i 30 år, og uttrykker en stigende bekymring for at den skal forsvinne.

– Selvfølgelig er jeg for den grønne grensa. Det går greit med fortetting, men vi må passe på at utbyggingen ikke spiser opp marka, mener Taraldlien.

Kommuneplan

Midt i Jessheim sentrum åpnet det på mandag et eget kontor der innbyggerne inviteres inn for å tegne egne forslag.

– Å få en grønn grense inn i kommuneplanen er det viktigste verktøyet vi har for å vite hvor vi skal vokse og hvilke områder som skal vernes, mener Stein Vegar Leidal, leder i Ullensaker Venstre, som er strålende fornøyd med «pop-up» kontoret.

Konseptet er ment for å gi ullsokninger mulighet til å påvirke hvor Ullensaker kommune skal tegne inn en langsiktig grønn grense i kommuneplanen.

– Nå ønsker vi å involvere lokalbefolkningen ved at de selv bruker grønn tusj på kartet, forteller Leidal.

Markering: På mandag var den offisielle åpningen av Venstres byplankontor. F.V: Ullensaker Venstres andrekandidat, Mirnesa Balagic, leder i Ullensaker Venstre, Stein Leidal, leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz og Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Abid Q. Raja.

Markering: På mandag var den offisielle åpningen av Venstres byplankontor. F.V: Ullensaker Venstres andrekandidat, Mirnesa Balagic, leder i Ullensaker Venstre, Stein Leidal, leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus, Solveig Schytz og Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Abid Q. Raja. Foto:

I forbindelse med den offisielle åpningen av kontoret, var Venstres stortingsrepresentant for Akershus, Abid Q. Raja, til stede for å ønske folk velkommen.

– Dette er veldig kreativt. Her velger Venstre å åpne dørene og ta hensyn til innspill. Kanskje det er slike initiativ vi trenger mer av, mener han.

Forutsigbarhet

Solveig Schytz (V), leder for hovedutvalg for samferdsel i Akershus, er glad for at formannskapet i Ullensaker har lagt forslag til langsiktig grønn grense i kommuneplanen.

– Det gir større forutsigbarhet på byutvikling og bevaring av natur, friluftsområder og matjord, forteller hun.

– Jeg håper mange innbyggere i Ullensaker engasjerer seg og kommer med sine meninger om hva som er viktig å ta vare på når veksten er stor. Det er flott at Ullensaker Venstre har laget denne arenaen for å få ned terskelen til å komme med innspill til kommuneplanen.

Kartene fra innbyggerne sendes inn som forslag til kommuneplanen før utgangen av oktober.

Artikkeltags