Jøran Vordal går nå inn i sin tredje periode som kommunestyrerepresentant for Frp i Ullensaker. Onsdag delte han en video som viser sammenstøt mellom svensk politi og utlendinger.

Over videoen skrev han: «Jeg er så trøtt på disse jævla utakknemlige utlendingene. Kan de ikke bare pakke sammen dritten sin å komme seg til Helvete bort fra vår del av verden hvis det er så jævlig her. Nok er ta meg faen nok».

Les også: «Jeg er så trøtt på disse jævla utakknemlige utlendingene. Kan de ikke bare pakke sammen dritten sin å komme seg til Helvete bort (...)»

Mye støtte

Ifølge Vordal har han i etterkant fått mye positive tilbakemeldinger.

– Jeg har fått hundrevis av støtteerklæringer fra hele landet, også fra andre land siden jeg har mange venner over hele kloden, skriver Vordal i en SMS til RB fredag kveld.

Han forteller at støtteerklæringene kommer fra alle hold.

– Støtteerklæringer kommer fra alle slags folk, unge som gamle. Folk både til høyre og venstre politisk. Også fra innvandrere i Norge. Det er gledelig å se, skriver Vordal videre.

– Lite gjennomtenkt

Frps ordførerkandidat Tom Staahle sa torsdag kveld til RB at Facebook-kommentaren er uakseptabel og at han vil be Vordal slette den.

Også leder i Ullensaker Frps styre, Ståle Lien Hansen, vil ta en prat med Vordal.

– Jeg vil oppfordre ham til å ta dette bort. Uttalelsene er personlige, men lite gjennomtenkt. Noen vil knytte dette til partiet. I første omgang vil jeg ikke dra det lenger, sier Lien Hansen.

Torsdag kveld var innleggene RB omtalte i den første artikkelen om saken fullt synlige for alle på Vordals Facebook-profil. Fredag ettermiddag er innleggene ikke å se. Vordal ønsker ikke å kommentere dette overfor RB.

– Tar fullstendig avstand

Ullensaker Venstre har også kontaktet Romerikes Blad for å uttrykke hva partiet mener om Frp-representantens Facebook-kommentar.

– Vi tar fullstendig avstand fra denne uttalelsen. Ekstra trist er det at den kommer fra en valgt kommunestyrerepresentant. Venstre har gjort sitt beste valg på lenge. Vi vil jobbe for en rausere kommune og blant annet for at Ullensaker skal ta imot sin andel av flyktninger. Vi er glad Tom Staahle fordømmer uttalelsen og håper han tar et oppgjør med slike holdninger, sier Karl-Oskar Smerud Nicolaisen, leder av Ullensaker Venstre.

– Vil det ha noe å si for hvem Venstre vil samarbeider med?

– Det kan jeg ikke si noe om ennå. Så langt har vi ikke kommet i forhandlingene.