Utleieprisene har sunket

Tar seg av det praktiske: Karsten Olsen, daglig leder Utleiemegleren, hjelper boliginvestorer med utleien. Selskapet tar åtte prosent av husleia, pluss moms, for jobben. Utgiften er fradragsberettiget.

Tar seg av det praktiske: Karsten Olsen, daglig leder Utleiemegleren, hjelper boliginvestorer med utleien. Selskapet tar åtte prosent av husleia, pluss moms, for jobben. Utgiften er fradragsberettiget.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Utleieprisene har sunket på Romerike sammenlignet med februar i fjor.

DEL

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2017 viser at det i snitt kostet det 9.547 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,9 prosent, skriver Privatmegleren i en pressemelding.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet det nå i snitt 12.023 kroner i måneden å leie. Dette er også en nedgang på 5,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Mange ledige boliger i Ullensaker

– Det er fortsatt mange boliger ledige på Romerike, særlig i Ullensaker kommune. Etter en litt rolig start på året opplever vi at det er noen flere på visning, særlig på de mindre leilighetene på Nedre Romerike. De største boligene tar det fortsatt litt tid å leie ut og det er relativt få leietakere på visning. I februar har dette preget prisen noe, sier daglig leder ved Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Mangelen på utleieboliger er ikke like stor i flyplassbyen Jessheim som den har vært.

– For noen år siden var det mangel på utleieboliger. Nå er det mer balanse i markedet og leieprisene har vært forholdsvis stabile etter at de steg raskt i noen år, uttalte Olsen til RB i desember i fjor.

Flere investorer

Samtidig opplever Utleiemegleren at det høye prisnivået i Oslo og høyere krav til egenkapital ved kjøp av sekundærbolig, har gjort det interessant for eiendomsinvestorer å vurdere tilliggende markeder.

– Våre kontorer på Romerike og i Drammen opplever større interesse fra eiendomsinvestorer. En ytterligere årsak til dette kan være at de opplever å få bedre avkastning på investert kapital i disse områdene, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal, i Utleiemegleren.

Utleieprisene i Oslo ligger likevel langt høyere enn på Romerike og har steget fra februar i fjor til februar i år for de aller minste leilighetene.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren viser at det nå i snitt kostet 9.314,- kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 3,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.091 kroner, som derimot er en nedgang på 1,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 1,3 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 14 924,- kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 1,3 prosent.

– Vi opplever færre henvendelser fra investorer da det har blitt vanskeligere å finne et utleieobjekt som gir en god nok avkastning pga. økte salgspriser. Innstramming på boliglån og høyere egenkapitalkrav for sekundærbolig har også gitt en dempende effekt, sier konstituert daglig leder ved Utleiemegleren Grønland, Mattis Flaa Sørum.

Drammen, Asker og Bærum

I Drammen kostet det i snitt 9.750 kroner å leie en 2-roms leilighet i februar 2017. Sammenlignet med samme måned i fjor er dette en nedgang på 1,5 prosent.

Leieprisen for en 3-roms var i snitt 12.514 kroner per måned. Sammenlignet med februar i fjor er dette en oppgang på 8,5 prosent.

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 11.777 kroner for en 2-roms. Dette er en oppgang i gjennomsnittlig leiepris på 1,9 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

For å leie en 3-roms i Asker og Bærum måtte du gjennomsnittlig betale 13.874 kroner i februar. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 9,7 prosent.

Artikkeltags