Konfirmantene fyller fire kulturhussaler til helgen

Ullensaker Kulturhus.

Ullensaker Kulturhus. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Konfirmanter og deres familier fyller fire storsaler i Ullensaker kulturhus til helgen. – Det er første gang vi har humanistisk konfirmasjon over to dager, forteller Gerd Maageng Olsen.

DEL

Hun er konfirmasjonsansvarlig i Humanetisk Forbund Ullensaker og Nannestad lokallag.

– Dette er den største aktiviteten i lokallaget, og en stor og viktig opplevelse for mange i lokalmiljøet, forteller hun.

Lørdag 27. mai og søndag 28. mai er det til sammen fire seremonier i Kong Rakne, storsalen i Ullensaker kulturhuset, når 136 humanistiske konfirmanter feirer sin store dag sammen med sine familier.

Hver seremoni har 450 gjester i salen, og konfirmanter, orkester, talere og sangere på scenen.

– Det er første gang vi har seremonier over to dager, forteller Maageng Olsen.

Før seremonien har konfirmantene gjennomført et kurs over 20 timer. Målet for kurset er å styrke de unges evne til selvstendig tenkning og etisk handling gjennom å fremme innsikt i egne opplevelser, holdninger og adferd, evne til refleksjon og til å stille kritiske spørsmål, bevissthet om livssyn, evne til omtanke, respekt, toleranse og til å ta ansvar.

De siste årene har ungdommene også vært med på Camp Refugee på Trandum med rollespillet: «På flukt.»

Borgerlig Konfirmasjon, nå humanistisk konfirmasjon, ble arrangert av lokallaget første gang i 1986. De første årene var avslutningsseremonien i aulaen på Jessheim videregående skole. Men med det nye kulturhuset, som kom på slutten av 90-tallet, har Kong Rakne vært seremoni-/festlokale.

Artikkeltags