Kø-kaos på E6 etter voldsom kran-brann

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter at en mobilkran sto i brann på E6 er deler av veien ødelagt. Nå forventer både politiet og Statens vegvesen store problemer i rushtrafikken.

DEL

SISTE: Ved 17.50-tida er forventet forsinkelse fra Helsfyr til Jessheim fortsatt stor: 55 minutter. Ved 21-tida er forsinkelsen på E6 nede i to minutter.


Klokka 15.49 var forsinkelsen på E6 nordover allerede over én time. Fra Helsfyr til Jessheim er det beregnet at man bruker 26 minutter. Da var beregnet tid 88 minutter.

Årsaken til forsinkelsene er brannen tirsdag formiddag. Da sto en mobilkran på 48 tonn i full fyr på E6 nordgående ved Kløfta.

– Føreren av kjøretøyet ble ikke skadet i brannen, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no.

Forventer økende trafikk

Trafikkoperatør Trude Lindstad i Statens vegvesen forteller at de forventer økende problemer under rushtrafikken.

– Foreløpig er det ganske normal trafikk fra Oslo og til Hvam i Skedsmo, men fra Berger og til etter stedet der det ene feltet er stengt, er det saktegående kø. Fra Skedsmovollen til Kløfta er reisetida ved 15.50-tida 53 minutter, sier Lindstad ved 15-tida.

– Og med all den trafikken som kommer, så vil nok dette vare utover ettermiddagen, legger hun til.

(Saken fortsetter under bildene)

LILLESTRØM: E6-problemene merkes også i Lillestrøm. FOTO: KAROLINE CARLSEN

FROGNER: Flere har valgt å kjøre over Frogner. FOTO: RB-TIPSER

KJELLER: Rolf Olsens vei er en eneste lang kø. FOTO: VIDAR SANDNES

Veien skadet

Etter å ha vært stengt i over en time under slokkearbeidet, ble E6 åpnet igjen en periode. Klokka 12 ble veien igjen stengt under bergingen av kjøretøyet.

– Kranbilen er fjernet og vi åpner etter hvert E6. I rushen vil ett felt i nordgående være åpnet for trafikk, sier operasjonslederen.

Veidekket har fått så store skader i brannen at begge kjørefeltene må asfalteres på nytt. Dette arbeidet vil Peab starte med etter avviklingen av rushtida.

– De greier å ha et kjørefelt åpent, og etterpå må begge feltene asfalteres. Om de klarer å gjøre dette vekselsvis eller om E6 igjen blir stengt er uklart.

Ifølge trafikkoperatør skal veien være i orden igjen før morgenrushet onsdag morgen.

Råder OSL-reisende til å ta tog

Bilister på E6 ble under brannen rådet til å ta av motorveien før Kløfta eller ved Frogner for å kjøre forbi ulykkesstedet på gamleveien, avhengig av om de kommer nord- eller sørgående.

For reisende nordover kan dette være aktuelt også tirsdag ettermiddag.

– Men man skal være klar over at også sideveiene vil merke dette. Der vil det også bli høyere trafikk og kø. Hvis man skal reise fra Gardermoen i kveld vil jeg råde folk til å ta toget, eller beregne meget god tid, sier Lindstad i veivesenet.

Store flammer – mye røyk

Brannen ble varslet 8.35-tida og en drøy halvtime senere var den slukket, men etterslukking og kjøling av kjøretøyet tok fortsatt litt tid.

Store flammer slo ut fra kjøretøyet da det sto i brann.

En bilist på stedet forteller til rb.no at det var kraftig røyk i køen bak mobilkranen.

Artikkeltags