– Dette er veldig viktig

Oss Mot Mobbings tattoo-aksjon; Flere hundre i kø for en god sak.

Artikkelen er over 3 år gammel

Jessheim: Ada Grambo og Kristian Sætres antimobbeprosjekt skapte tatoveringskø på Jessheim lørdag.

DEL

Rundt 600 lar seg tatovere for en god sak hos Romerike Tattoo Studio i løpet av lørdagen.

Av de 700 kronene tatoveringen kostet gikk 500 kroner til organisasjonen Oss Mot Mobbing. Det betyr at initiativtakerne Ada Grambo og Kristian Sætre kan reise enda mer rundt på skoler og arrangementer og fortsette sitt arbeid mot mobbing.

Aina Paulsen fra Dal var blant dem som sto i kø for en god sak.

– Jeg gjør det for å støtte en god sak. Jeg er selv blitt mobbet da jeg var yngre så dette er en sak jeg brenner for, sier hun, mens en diamant blir prikket inn på underarmen.

Paulsen mener alle, også voksne foreldre, er nødt til å se alvoret i mobbeproblemet.

– Folk blir fryst ut, og mange tar sitt eget liv. Det kan vi ikke akseptere, og vi som er foreldre må ta ansvar og gjøre hva vi kan for å stoppe mobbingen.

I tattoo-køen sto også venninnene Eva Mortensen og Cindy Fjeld:

– Køen er lang, men det er ikke noe problem. Dette er for en god sak, mens de venter på å få kroppen pyntet et anker, en hjerteballong og teksten «You are loved.»

– Overveldende

Ada Grambo og Kristian Sætre er overveldet over responsen på kampanjen Blekk Mot Mobbing.

– Det er overveldende, rett og slett. Når vi reiser rundt og holder foredrag er vi fulle av energi når vi går av scene. Å se denne oppslutningen her i dag girr oss den samme følelsen, sier Ada.

– Å se folks engasjement gir oss motivasjon til å fortsette arbeidet vårt. Jeg har holdt på å tre år nå, men er overhodet ikke blitt lei, legger Kristian til.

Han startet Oss Mot Mobbing for tre år siden. Gjennom forskjellige arrangementer, foredrag og aktiviteter på sosial medier er målet å skape trygghet og gode opplevelser som skal få både ungdommer og voksne til å bli bevisste på mobbeproblemet.

Denne gangen er det altså tatoveringer som er middelet.

– Vi skal gjøre det samme som vi har gjort på Jessheim i dag flere andre steder; I Oslo, Sarpsborg og på Lena blant annet, forteller Ada.

Artikkeltags