På årsmøtet til LSK 23. mars ble forslaget om å ta LSK Kvinner inn i klubben utsatt. I tiden før årsmøtet var det mange kritiske røster i media som mente det var uhørt av klubben å ikke gå inn for forslaget. Det ble utsatt. Noen personer prøvde indirekte å påvirke klubbens samarbeidspartnere.

Jeg oppfordrer alle til å lese årsberetningen til LSK (ligger på nettet), der det på en nøktern måte kommer frem at jentefotballen i klubben blomstrer i høyeste grad.

Min påstand er at LSK er blant de ti beste klubbene i Norge når det gjelder satsing på jentefotballen.

Her er noe fra årsberetningen:

Vi kan lese at LSK har startet barnefotball (lek) for jenter og gutter fra 5 - 10 år. De yngste er født i 2016. Rundt 70 jenter og gutter er klare for mange år i den gule og sorte drakta.

Akademi fra 11 - 16 år. Elite 16 til Senior Damer.

Akademiet for jenter består av spillere fra 13 år og opp til Senior Damer. Antallet av spillere i denne gruppa er økende og ligger i overkant av 100 spillere.

Sportslig kan jentefotballen i LSK vise til meget gode resultatern både for lag og spillere:

Senior Damer: Spiller i 3.divisjon

Jenter 17 år: Kretsmestere, og ble uttatt til Skandinavisk Mesterskap som et av de 2 beste lag i Norge.

Jenter 16 år: Semifinale i Norgesmesterskapet, der Molde ble for sterke.

Jenter 13 år: Kretsmestere.

Jentene var representert på sone og kretslag i alle klasser, med totalt 25 spillere på 4 ulike årskull. på landsdelsamlinger hadde klubben 5 spillere i klassene J15 o J14

Til sist var Ane Wedde Buer inne på landslaget til J16.

Dette er tatt ut fra årsberetningen, og gjør meg stolt som medlem i klubben. Som sagt tror jeg det ikke er mer enn kanskje 10 klubber i landet som kan vise til mer satsing på jentefotballen. Det blomstrer.

Ivar Hoff, Medlem i LSK siden 1969, Leder på klubb-, krets- og forbundsplan siden 1970, Lillestrøm