Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg veit ikke om en eneste elektriker som har dikta før

I vår konsertserie fra Gjerdrum kulturhus er det i kveld klart for en annerledes og lokal stemme, nemlig poeten, elektrikeren og artisten Jan Thorseng. Se konserten litt lenger ned i saken.

Da Thorseng fikk spørsmål fra Knut Bjørnar Asphol om han kunne bidra i en konsert, svarte elektriker-poeten Thorseng at han måtte ringe en venn. Innen dagen var omme hadde han ring tre, og alle er med på konserten som musikere.

Romerikes Blad har i samarbeid med Gjerdrum kulturhus en konsertserie som streames på rb.no og på Facebook. I kveld er det ny konsert fra kulturhuset klokka 19.30 og du kan se konserten her på rb.no.

- Annerledes og skikkelig fint

Jan Thorseng er til daglig elektriker, men på fritiden er han en ivrig skuespiller, humorist ikke minst poet.

Med på konserten i kveld har han vennene Tone-Lise Teilman, Arne Kolsrud Overen og Jørn Monsen. Knut Bjørnar Asphol er også med og sammen skal de by på poesi-konsert som tar opp nære, og kjente, temaer som mange kan kjenne seg igjen i – ofte levert med et glimt i øyet.

Se konserten direkte her:

Tone-Lise sier om Jans tekster at de har et «fantastisk budskap som må ut til folket».

På spørsmål om hvorfor Jan tenker at folk må få med seg konserten sier han: - Jeg veit ikke om en eneste elektriker dikta før. Jeg tror det blir noe helt annerledes, og med et godt samarbeid med Knut Bjørnar har vi fått til noe skikkelig fint.

Gjerikara er med

Knut Bjørnar Asphol sier han inviterte inn Jan fordi han byr på noe nytt:

- Jan er en annerledes stemme fra omtrent noe jeg har jobba med før. Vi har et godt samarbeid og har som mål å skape en konsert som berører på flere nivå.

Med på konserten blir også Mandskoret Gjerikara, som i anledning konserten slipper singelen «We’ll meet again». President Leif Haugland gleder seg til å bidra:

- Det er supert å kunne støtte oppom gode initiativ som denne konserten og samtidig platedebutere. Vi har medlemmer fra 20 til 90, og jeg mistenker at svært få av de, om noen, har sluppet plate før, så dette er stas!

Konserten er gratis, men du kan vippse inngangspenger. Pengene går til Ressursnettverket for barn og unge som jobber for å hjelpe barn og ungdom inn i fellesskapet, og sikre at alle får være med. Jan og Knut Bjørnar har selv plukket ut formålet, og håper selvsagt på en strøm av penger.

Kommentarer til denne saken