– Jeg synes det er oppsiktsvekkende

OVERRASKET: Kjartan Berland (innfelt) synes svaret han fikk fra ordføreren i torsdagens kommunestyremøte var overraskende.

OVERRASKET: Kjartan Berland (innfelt) synes svaret han fikk fra ordføreren i torsdagens kommunestyremøte var overraskende.

Artikkelen er over 1 år gammel

Høyre-politiker Kjartan Berland mener at ledelsen i Lillestrøm kommune har gjort for lite for å sikre framdriften rundt et eventuelt badeland på Strømmen.

DEL

– Jeg synes at det er oppsiktsvekkende. Tidligere har ordføreren vært tydelig på at han er opptatt av en løsning og gjennom måten han har uttalt seg i mediene oppfattet jeg at dette er noe Lillestrøm kommune ville ta initiativ til, sier Kjartan Berland (H) til Romerikes Blad torsdag kveld.

Det har lenge vært planer om et bade- og svømmeanlegg på Strømmen. Planene har vært utarbeidet av Olav Thon Gruppen, men det har også vært snakk om et samarbeid med kommunen, for å få realisert prosjektet.

Da Lillestrøms kommunestyre var samlet tidligere på dagen, stilte Berland ordfører Jørgen Vik (Ap) følgende spørsmål for å få svar på hva som vil skje videre med prosjektet fra kommunens side:

  • Hva er status i dialogen mellom Olav Thon Gruppen og Lillestrøm kommune i vurderinger om et mulig samarbeid om realisering av badeanlegg på Strømmen?
  • Hvordan vurderer ordføreren å ta denne saken til videre politisk behandling for avklaring om det kan være aktuelt for kommunen å inngå i et samarbeid slik som Olav Thon Gruppen har tatt initiativ til?

– Vi registrerer at det ikke er noe framdrift

Ordfører Vik responderte med å redegjøre for dialogen Skedsmo kommune har hatt, men sa samtidig at han var i møte med Olav Thon Gruppens ledelse 1. november, et møte som ble gjennomført før rådmannens forslag til budsjett var klart.

– Vi vet nå at et kommunalt samarbeid omkring realisering av badeland ikke er en del av rådmannens forslag til Lillestrøms budsjett for 2020. Lillestrøms administrasjon har heller ikke foretatt noe utredning av dette spørsmålet. Et mandat for dette, må etter ordførerens syn vedtas av kommunestyret og første mulighet for dette er under budsjettforhandlingene 17. desember, svarte Vik.

– Dette svaret var overraskende, men vi registrerer at det ikke er noe framdrift i saken, sier Berland.

Han sier videre at Høyre nå vil ta initiativ og fremme saken i kommunestyret ved en senere anledning.

Har ikke lagt saken død

MÅ BEHANDLES: Ordfører Jørgen Vik sier saken må behandles under budsjettbehandlingen 17. desember før noe gjøres videre.

MÅ BEHANDLES: Ordfører Jørgen Vik sier saken må behandles under budsjettbehandlingen 17. desember før noe gjøres videre. Foto:

Vik selv mener han har gjort de grepene som må til i forbindelse med saken.

– Skal administrasjonen gjøre noe, må det vedtas i kommunestyret. Det er et helt naturlig sted å ta tak i forhandlingene.

– Så det er ikke slik at dere har lagt saken helt død?

– Nei, dette er et tema som vil bli snakket om under de politiske forhandlingene inn mot kommunestyrets budsjettbehandling 17. desember.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken