– Jeg gråt da jeg så dem alle tre. Det var så rørende. Det har vært så mye press og stress i dette sirkuset, og da er det godt å ha noen man kan gi en god klem og som man kjenner skikkelig godt, sier Alexandra Rotan til NTB.

Hun tror besøket av familien og kjæresten kan tilføre ekstra energi.

I salen og heier

– Det ble som en liten omstart. Nå vet jeg at jeg har familien her i nærheten. Det er trygt å vite at de sitter i salen og heier på meg, sier Rotan, som kommer fra Råholt på Romerike.

Det er omtrent halvannen uke siden hun sist kunne være sammen med kjæresten, Vebjørn Sangnæs.

– Helt siden da har jeg gledet meg til at han skulle komme ned. Man rekker ikke tenke og må bare leve fra time til time. Men vi har så klart snakket sammen på kveldene og holdt kontakten, sier Alexandra Rotan.

En som støtter

– Det er kjempestort og uvirkelig, sier Sangnæs.

– Vi har snakket på FaceTime, så jeg føler at jeg har vært med litt på dette allerede. Men det er veldig kult å endelig være her og få se det med egne øyne, fortsetter han.

Han har som mål å være den som støtter kjæresten under resten av tiden i Tel Aviv.

– Det blir som det har vært i noen måneder, å være rolig og den som har litt kontroll og prøve å roe henne ned når hun har litt høye skuldre og er nervøs. Hun er veldig rolig og flink, men hvis det er noe hun ikke er helt fornøyd med, er det greit å ha en som tar det litt ned, sier Vebjørn Sangnæs.

Han har tro på at kjæresten, KEiiNO og Norge er blant dem som tar seg videre til lørdagens finale.

– Vi skal ikke ta ting på forskudd, men vi krysser fingrene, sier Sangnæs.

Spent bror

– Det er helt fantastisk å være her. Vi er litt trøtte ennå, for vi har reist i hele natt. Vi tok en powernap på flyplassen, sier Gunnar Rotan, faren til sangeren, til NTB torsdag ettermiddag.

Før semifinalen torsdag kveld ventet et par timer søvn.

– Det er veldig moro og en opplevelse for livet. Det blir spennende å se hvordan det går, sier Tobias Rotan, broren til KEiiNO-sangeren.