Det er klart for en sjelden jazzkonsert på Galleri Festiviteten med saksofonist og komponist Trygve Seim i front, og hans internasjonale kritikerroste ECM-prosjeket Helsinki Songs. Denne gangen med hurdølingen Kjetil Mulelid på piano, eidsvolling Mats Eilertsen på kontrabass og den smått legendariske Audun Kleive på trommer. Det vil også bli servert toner fra den unge lokalforankrede kvartetten Supert Kvartett med både gitarist og bassist fra Eidsvoll.

Trygve Seim - Helsinki Songs

Trygve Seim, saksofon/komposisjoner
Kjetil Mulelid, piano
Mats Eilertsen, kontrabass
Audun Kleive, trommer

En sjelden konsert på Galleri Festiviteten Trygve Seim med sitt kritikerroste ECM-prosjekt Helsinki Songs. Saksofonisten og komponisten Trygve Seim har ofte sett mot øst i sin musikk, som f.eks. til Rumis gamle Persia eller den arabiske musikkarven og andre ganger kanskje ikke lengre enn til Finnskogen. I Helsinki Songs befinner Seim seg et sted midt imellom, i det han har omtalt som sitt andre hjemland. Og ikke minst befinner han seg midt i jazzen.
Helsinki Songs er en internasjonal kvartett som vanligvis inkluderer finske Markku Ounaskari på trommer og estiske Kristjan Randalu på piano. Pga karanteneregler lar det seg ikke gjøre for Markku og Kristjan å bli med denne gang, men når Trygve har invitert med seg den dyktige pianisten Kjetil Mulelid fra Hurdal og legenden Audun Kleive på trommer ligger alt til rette for en stor sommerjazzkveld. Publikum kan forvente seg glimrende og moderne kvartettjazz med en poetisk kjerne og et streif av melankoli hvor de musikerne får god plass til å «brodere» på Seims originallåter. Og bakom synger skogene.

------------------

Supert kvartett

Elias Vistven, gitar
Teodor Normann Eide, fiolin
William Diller, trommer/vokal
Sander Holt Eilertsen, bass

En ung og fremadstormende superkvartett fra videregående skolen Oslo By Steinerskole. De spiller repertoar fra kjente musikere som Jimi Hendrix, Chick Corea, og Jarle Bernhoft!