Blant de omkomne var romerikingen Janice Karina Buen (49). Aurskog-kvinnen døde tirsdag 19. juli etter en ulykke på E39 ved Blindheimstunellen i Ålesund 3. juni

Bilføreren i den ene bilen som var i frontkollisjonen, en kvinne i 20-årene, var først siktet for uaktsom kjøring, men nå har politiet utvidet siktelsen, melder NRK.

– Det som gjør at siktelsen blir utvidet, er at vi har fått ulykkesrapporten fra Statens vegvesen og dermed vet mer om farten og akselerasjonen til bilen inne i tunnelen, sier politiadvokat Magne Baltzer Kvalvik i Møre og Romsdal politidistrikt.

Trolig rettssak på nyåret

Han legger til at farten var over fartsgrensa i tunnelen. Han vil ikke si noe om hvordan kvinnen stiller seg til at siktelsen utvides. De pårørende til de tre kvinnene som omkom, er orientert.

– De ser fram til at etterforskningen snart kan avsluttes slik at saken kommer opp for retten, sier bistandsadvokat Mette Nyland.

Ifølge politiet blir det trolig tatt ut tiltale i saken før jul slik at en rettssak kan starte på nyåret.

Kreativ

Janice Karine Buen var ifølge indre.no aktiv i lokalsamfunnet den tiden hun bodde i Aurskog. Buen var en kreativ kunstner og hun deltok blant annet på julemarkeder i Aurskog-Høland.

Buen laget både smykker, lys og malerier.

49-åringen var også en av sangerne i Aurskog-koret under det lokale Korslaget i sin tid.

Buens to venninner Kirstie Nedregård (51) og Kathrine Krogen (47) ble erklært døde kort tid etter ulykken.