[Nettavisen:] Flyselskapet SAS har utvilsomt hatt en utfordrende sommer med en rekordlang pilotstreik og fortvilte passasjerer som ikke kom seg på sin etterlengtede sommerferie.

Frustrasjonen med flyselskapet har sittet løst hos mange, og det er en rekke eksempler på reisende som har gått hardt ut mot selskapet. En av dem er tidligere styreleder i Vålerenga Ishockey og TV-profil Jan Tore Kjær (53), som raste mot selskapet etter at SAS kansellerte flyet hans timer før avreise tidligere denne sommeren.

Denne uken så det ut til at det samme skulle skje igjen da han nok en gang skulle ut på reise med flyselskapet. Denne gang til Hawaii via Los Angeles, men enden på visa skulle vise seg å bli en helt annen.

– Det er ikke mulig!

I et innlegg på Instagram med bilde av flyet han egentlig skulle ombord i, kunne Kjær fortelle til følgerne sine at flyet brått hadde blitt kansellert. Men det var verken streik eller sykdom som gjorde at flyet måtte holdes på bakken denne gang.

«Det er ikke MULIG!! Flyet ble kansellert mens vi satt inne i flyet. Vi får beskjed om at det mest sannsynligvis har blitt truffet av fugler» skriver Kjær til bildet etterfulgt av flere fugleemojier.

Kjær forteller til Nettavisen at han og reisefølget hadde fått satt seg godt til rette i flyet med et glass champagne i hånden da sjokkbeskjeden fra piloten kom over høyttaleren.

– «Flyet er kansellert.» Jeg tenkte bare er det mulig? Også på grunn av at de hadde truffet noen fugler da de hadde landet? Jeg tenkte bare at det skal ikke være mulig at det skulle skje igjen, forteller han.

Kjær måtte dermed pakke sammen tingene sine og forlate flyet. Nok en gang hadde han havnet i et flymareritt. Denne gang skulle imidlertid marerittet være kortvarig, og rasende ord på tastaturet er nå byttet ut med rosende ord om flyselskapet SAS.

Under en time etter at beskjed om kansellering kom hadde nemlig SAS klart å hoste opp et «erstatningsfly» som skulle ta passasjerene «over dammen» til USAs vestkyst.

– På tide å skryte litt av SAS

I følge Kjær var flyet identisk til det han egentlig skulle fly med og skryter av SAS som raskt klarte å finne en løsning etter kanselleringen.

– Nå er det på tide å skryte litt av SAS også. En time etter at flyet til Los Angeles skulle gått, kansellert på grunn av at flyet hadde flydd på noen fugler på vei ned, så har de hostet fram et nytt fly. Identisk fly, helt lik som det forrige, en time etterpå, skriver en fornøyd Kjær til sine Instagram-følgere fra plassen sin inne i det nye flyet.

– SAS, nå leverer dere virkelig altså! Det er klasse!

Kjær lar seg imponere av flyselskapet som ikke bare ordnet nytt fly, men også fikk sendt både passasjerer og bagasje trygt av gårde til Los Angeles.

– Jeg må jo si at det er imponerende at de klarer å hoste opp et så stort fly og gjøre alt klart på så kort tid. Det er jo en del ting som skal til. Man skal fylle flyet med mat og drikke, passasjerer og sikkerhet og alt det. Det er ikke alle steder de hadde klart å få ordnet det, så her får SAS terningkast seks, sier han til Nettavisen.

– Da jeg reiste meg for å ta ned baggen på det originale flyet, hadde jeg ikke sett for meg i min villeste fantasi at vi skulle være i lufta en time etterpå i et helt likt fly. Jeg ser ikke for meg at de har så mange av de lett tilgjengelig, fortsetter han.

Ikke nok med at Kjær og resten av passasjerene kom seg til Los Angeles, men Kjær kan også fortelle at selv om flyet tok av rundt halvannen time etter at det opprinnelig flyet skulle lette, ble ikke forsinkelsen så voldsom likevel.

– Vi landet vel 45 minutter etter det vi egentlig skulle, så de har jo klart å ta igjen litt også! Altså SAS leverte i verdensklasse og fortjener skryt!

Trygt framme i Los Angeles går turen nå videre til Hawaii først før de skal på en ordentlig rundtur i de amerikanske statene.

– Nå skal vi bare nye et fantastisk USA-ferie. Vi skal til Hawaii, Los Angeles, Las Vegas og bare kose oss, sier Kjær til Nettavisen.

Ny tillit fra Kjær

Selv om opplevelsen med SAS denne gangen var av det gode slaget, hadde Kjær som nevnt en noe dårligere opplevelse da han og kona skulle på ferie til Cannes i Frankrike i mai.

Ferieturen var en «high-end»-tur som paret hadde lagt inn en god del penger i. Transport fra flyplassen i Frankrike, hotellet i Cannes og en båtaktivitet på lørdag var bestilt og betalt. I tillegg hadde Kjær bestilt et hotellrom med sjøutsikt.

Ved midnatt, bare timer før flyavgangen, kansellerte SAS flygningen deres.

– Først ville de sette oss på et fly til Frankfurt med lang mellomlanding, men dette kansellerte de også før vi våknet. Nå har vi fått nye flybilletter senere på dagen på lørdag. Vi taper nesten to feriedager og rundt 6000-7000 kroner, uttalte Kjær til Nettavisen den gang.

– Bare det at SAS prøvde å sende oss til Frankfurt for så å fly til Nice, det er så skammelig at de sikkert skjønte det selv. Da hadde jeg saksøkt, fortsatte han.

Etter hendelsen i mai var Kjær usikker på om han skulle satse på at reisen til Los Angeles nå i juli ville gå som planlagt. Han vurderte å booke om billettene til et annet selskap, men på grunn av høye billettpriser holdt han på de han hadde.

Det er Kjær glad for i dag, og mener at flyselskapet har gjort opp for seg etter hendelsen i går.

– De har hatt streik, slitt økonomisk og virkelig blitt dratt gjennom søla, men jeg må si det de leverte nå var klasse. Så hvis de kommer tilbake til sitt normale nå får de ny tillit fra meg, sier Kjær til Nettavisen i dag.