Dermed blir venter gruppefinale mot Østerrike i Wels kommende mandag. Vinneren der går til EM i Tsjekkia i juni og juli.

Norge slo Ukraina 5–0 i første kvalifiseringskamp og ville ikke være dårligere mot bulgarerne. Hege Riises lag hadde god kontroll og tok føringen ved Cathinka Tandberg etter 18 minutter. Sju minutter senere doblet LSK-spiller Thea Kyvåg ledelsen.

– I dag er vi gode fra starten og vinner de rommene vi skal. De gjør det litt vanskelig for oss i perioder, men vi har en god start på kampen, sier landslagstrener Riise til fotball.no.

Ved pause ble Tandberg erstattet av Omarsdottir, og også hun viste målteft. Stabæk-spissen gjorde 3–0 på straffespark halvveis i annen omgang og satte senere inn 4–0 på et fint gjennomspill fra Irene Dirdal.

5–0 kom like før full tid ved en annen innbytter, Lyn-talentet Monica Isaksen. Og på overtid fullførte Omarsdottir sitt hat trick til 6–0.

– I starten av andre omgang er det litt rotete, men så finner vi tilbake til rytmen. Seks mål er viktig. Nå må Østerrike jage mål mot Ukraina. Vi ser også at vi har mer å gå på, sier Riise etter to strake seirer og 11–0 i målscore.

Noen timer senere vant Østerrike bare 1–0. Det betyr at Norge avanserer på bedre målforskjell med uavgjort i mandagens gruppefinale.

Kampene i Norges kvalgruppe ble utsatt på grunn av krigen i Ukraina, og puljen er den eneste som ikke er ferdigspilt. Vertsnasjonen Tsjekkia er EM-klar sammen med Tyskland, Frankrike, Spania, England, Sverige og Italia.