Nå lanserer rb.no en ny app for smarttelefoner og nettbrett. Ved viktige og hendelsesaktuelle nyheter sendes det ut et pushvarsel som gjør leserne oppmerksomme på nyheten.

 – Last ned vår fabelaktige nyhetsapp, og få de viktigste nyhetene rett inn på telefonen, oppfordrer ansvarlig redaktør Magne Storedal i Romerikes Blad.

Appen rb.no laster du ned fra App Store (hvis du har iPhone) eller Google Play (hvis du har Android).

– Hold deg oppdatert

Brukere av Facebook, Instagram og Snapchat er godt vant med slike varsler.

Varselet dukker opp med en kort tekst på skjermen til telefonen eller nettbrettet, og leserne kan velge om de vil klikke seg inn på nyheten. Da føres man automatisk inn på den aktuelle nyheten på nettavisen.

Varslingstjenesten er en gratis app som kan lastes ned til Apple- og Android-telefoner gjennom de respektive app-butikkene.

Appen heter «rb.no».

SLIK FÅR DU NYHETSVARSEL FRA ROMERIKES BLAD

  • Last ned appen rb.no gratis på telefonen din og/eller på nettbrettet.
  • Her finner du appen om du har iPhone.
  • Og her finner du appen om du har Android.
  • Bekreft dersom du blir spurt om du vil akseptere varsling.
  • Har du allerede appen kan du gå inn i innstillingene på din telefon og se om du har slått på varsling. Der kan du også velge utseende på meldingen.
  • Appen legger seg på hjem-skjermen på telefonen din, med en RB-logo
  • Da er det bare å vente i spenning på siste nytt fra lokalavisen din. Mens du venter er det mye godt å lese i appen. Den er nemlig basert på mobilutgaven til rb.no, så du kan lese nyhetene på bussen, toget eller i sofaen via appen.

 

Etter installasjonen må brukeren akseptere mottak av pushvarsler. Når det er gjort, er tjenesten aktiv.

– Nyhetsvarslene er en enkel og effektiv måte å holde seg oppdatert på aktuelle hendelser på Romerike. Vi vil sende ut slike varsler for trafikkulykker, stengte veier, kaos i kollektivtrafikken, strømbrudd, og andre viktige nyheter, sier Storedal.

RB ønsker å varsle leserne om de åpne og gratis nyhetene på rb.no, men også viktige nyheter som er forbeholdt abonnentene (RB+).

Alle abonnenter har for øvrig tilgang til RB+, de må bare registrere seg som brukere først.

– Nyttig tjeneste

Appen er svært enkel og har egentlig bare én eneste jobb: Å sørge for at du er førstemann som får nyhetene.

– Vi kommer ikke til å sende ut varsel i tide og utide, men med én gang noe er så vesentlig at vi tror nyhetsinteresserte lesere ønsker å vite om det, sender vi varsler. Dette skal ikke oppleves som mas, men som en nyttig tjeneste fra lokalavisen din, sier Storedal.

For øvrig er appen identisk med Romerikes Blads vanlige mobilside.

Her får du RBs nyhetsvarsel for iPhone/iPad!

Her får du RBs nyhetsvarsel for Android!