2000 løpere utfordrer verdensmesteren fra Nittedal på BDO-Mila

Hans Christer Holund fra Nittedal ble verdensmester på 50 km under VM i Seefeld i år. I dag stiller han til start på BDO-mila i Lillestrøm for å løpe 10 km i vakkert Romeriksterreng.

Hans Christer Holund fra Nittedal ble verdensmester på 50 km under VM i Seefeld i år. I dag stiller han til start på BDO-mila i Lillestrøm for å løpe 10 km i vakkert Romeriksterreng. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtI kveld arrangeres BDO-Mila i Lillestrøm for niende gang og også i år er løpet fulltegnet. 2000 små og store møtes på Lillestrøm Stadion i kveld for å bryne seg på ulike distanser – fra Micromila på 500 meter til Utfordreren på 10 km med tidtagning.

I sistnevnte distanse stiller den nybakte verdensmesteren på 50 kilometer, langrennsløperen Hans Christer Holund fra Nittedal. Til start stiller også Simen Hegstad Krüger – som han regner blir en tøff konkurrent. 

Ordfører i Skedsmo Kommune, Ole Jacob Flæten, vil være til stede. Speaker er VM-veteranen Kjell-Erik Kristiansen, så både informasjonen og underholdningen over høyttaleranlegget er godt ivaretatt for publikum langs løypa, som går i nydelige omgivelser fra Lillestrøm stadion, rundt jordet bak Sørum Gård og over Oksefjellet.

Alle barn har rett til lek og fritid!

Øyvind Ørbeck er leder ved revisjons- og rådgivingselskapets kontor i Lillestrøm og forteller at BDO er engasjert i Redd Barnas arbeid for å inkludere flere barn i lek og fritid.

– Redd Barnas kampanje «Alle barn har rett til lek og fritid» fokuserer på at alle skal ha mulighet til å delta på fritidsaktiviteter. Men det er barn som ikke får være en del av fellesskapet på grunn av økonomi, fordommer, tilrettelegging og språk. Dette ønsker vi å belyse via BDO-Mila, og Redd Barna vil være til stede i dag med en flott hinderløype, som alle kan benytte for å praktisk kjenne på noen av barrierene, sier Ørbeck, som forteller  at både verdensmester Holund og OL-mester Krüger vil teste Redd Barnas barriereløype. 

– BDO-Mila er et årlig sosialt lavterskel-terrengløp for folk flest, som arrangeres i samarbeid med langrennslandslaget, og i Lillestrøm med Romerike Friidrett og Lørenskog FIL. Langrennsløpere møter fotball- og håndballspillere, friidrett og mosjonister som liker en utfordring. Men det handler ikke om å bli best, det viktigste er å utfordre seg selv. Også må vi huske den helsegevinsten det er å holde seg i litt fysisk aktivitet hver dag. Så vi ønsker både barn, ungdom, voksne, mosjonister og konkurranseløpere velkommen til Lillestrøm Stadion i dag, sier Ørbeck. 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags