Gå til sidens hovedinnhold

Innsamlingen til TV-aksjonen stiger kraftig

Artikkelen er over 1 år gammel

Ved 22.30-tiden søndag kveld hadde årets TV-aksjon samlet inn over 135 millioner kroner. Det er imidlertid fremdeles et stykke igjen til fjorårets innsamling.

Ved 18-tiden var det registrert 45 millioner kroner samlet inn. Den siste landsoversikten viser imidlertid et kraftig hopp opp til 135 millioner kroner, skriver NRK.

I fjor samlet TV-aksjonen inn 240,5 millioner kroner til Cares arbeid for kvinners rettigheter. Det har vært knyttet stor spenning til hvor mye årets aksjon til inntekt for WWF vil samle inn.

Aksjonen har vært omstridt, og ifølge WWF har 32 kommuner sagt at de ikke stiller opp. Det er flere ulike grunner til at kommunene ikke vil delta, men mange oppgir at de er uenige med WWF i flere standpunkt.

Det er flere dager siden de første kronene begynte å rulle inn, og allerede fredag hadde WWF fått inn mer enn 39 millioner kroner til saken.

Søndag kveld delte statsminister Erna Solberg et bilde fra Runde fuglefjell i Herøy som viser et fuglerede bygget av plast.

«Det eksemplifiserer godt hvordan plast i havet ødelegger og dreper naturen. Det kan vi ikke akseptere», tvitrer Solberg, som oppfordrer folk til å støtte WWF.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken