Gå til sidens hovedinnhold

Innfører overvåking av returområdene for el–avfall hele døgnet

Artikkelen er over 1 år gammel

– Løsningen er allerede testet ut og har gitt meget lovende resultater

Det sier adm. direktør Fredrik Tønnesen i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Tyveri av el–avfall før man rekker å levere det videre til gjenvinningsanlegg er et stort problem. Nå tar man drastiske grep for å hindre slik miljøkriminalitet.

– Vi har i mange år forsøkt å finne løsninger for å hindre tyveribandene som stjeler elavfall, men må konstatere at tiltakene ikke har hatt ønsket effekt. Nå går vi mer drastisk til verks, sier Tønnesen.

Les også

Måtte gå rettens vei for å få kjøre til eget hus

Blant tiltakene som er innført de siste årene, er spesialutviklede miljøcontainere med små luker som skulle hindre uvedkommende å stjele avfall. Siden dette og andre tiltak ikke har gitt tilfredsstillende resultater, innfører Elkjøp nå døgnkontinuerlig overvåkning av returområdene ved hjelp av video- og sensorteknologi.

Les også

Ellen Arnstad om livet med sin syke sønn: – Vi bestemte oss for at han aldri skulle få vite sannheten

– Vi ruller nå raskt ut et nytt og omfattende overvåkningssystem, som skal overvåke returområdene ved alle våre egne varehus når ansatte ikke er tilstede. Overvåkningsenheten er fjernbemannet og tilbyr en enveiskommunikasjon som vi har hatt god erfaring fra et testprosjekt på Elkjøp Lørenskog, forteller Tønnesen i pressemeldingen.

Da Elkjøp testet systemet, ga det resultater med en gang. 35 tyverier ble avverget i løpet av den første helgen systemet var i drift, og 71 kunder ble bedt om å komme tilbake med el-returen i åpningstiden. Etter 5 måneders drift er problemet nesten eliminert.

Fredrik Tønnesen understreker at kampen mot tyveribandene ikke kan vinnes alene. Plyndringen av el-avfall fører blant annet til at farlige gasser slippes rett ut i luften.

– Det er avgjørende at kundene forstår konsekvensene av å dumpe el-avfall hos oss utenfor åpningstiden. Da blir det fritt fram for tyvene. Vi oppfordrer alle som leverer el-avfall innstendig om å respektere åpningstidene. Ellers blir oppgaven umulig for oss, sier Elkjøp-sjefen.

Kommentarer til denne saken