Klokka 10.18 fredag formiddag fikk politiet melding om et pågående innbrudd i et boligområde på Frogner i Lillestrøm kommune.

Politiet rykket ut med flere patruljer til adressen. Da de kom fram var gjerningspersonen forsvunnet.

– Han har knust en terrassedør og tatt seg inn. Vi har gjort søk med hundepatrulje i området uten noe funn, sier operasjonsleder Jan-André Delbeck i Øst politidistrikt.

Ifølge politiet skal den mistenkte gjerningsmannen være rundt 180 centimeter høy, ha mørkt kort hår og være iført hettegenser.

– Det er ikke noe åpenbart som var stjålet. Vi avventer nærmere tilbakemelding fra eieren som ikke hva hjemme da innbruddet fant sted, sier Delbeck.

Politiet har sikret spor i eneboligen.

Inn i kjelleren

Ikke lenge etter fikk politiet melding om et nytt innbrudd, denne gangen på Skedsmokorset. Der hadde gjeningspersonen tatt seg inn i kjelleren.

– Et vindu var knust med en stein. Det er usikkert hva som er borttatt, men vi antar at det ikke er snakk om store verdier, opplyser operasjonsleder Karianne Knudsen i Øst politidistrikt.

Knudsen sier politiet foreløpig ikke er sikre på om de jakter samme gjerningsmann som på Frogner.

– Det er for tidlig om det er noen sammenheng mellom disse. Men sikret spor på begge stedene. Den videre etterforskningen vil forhåpentligvis avdekke dette.