– Vi er fornøyd med at vi med bistand fra Riksmekleren har kommet til enighet med LO Stat/Fagforbundet i årets lønnsoppgjør. Dermed unngår vi at Postens kunder blir rammet av streik som kunne ha redusert posttjenestene betydelig, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Det blir et generelt tillegg på 20.000 kroner til ansatte med årslønn lavere enn 571.248 kroner. De som tjener over denne summen, får et tillegg på 3,5 prosent med virkning fra 1. mai.

– Vi har fått fram et resultat som er tydelig bedre enn det som medlemmene stemte nei til. Vi har fått ferske penger som gir et solid løft, sier leder Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans til FriFagbegelse.

Partene er enige om å nedsette et partssammensatt utvalg som skal se på stillingsstrukturen og konsekvensene av dagens stillingstitler og lønnsspenn i Posten Norge i løpet av 2023.

– Meklingen har vært krevende. Jeg er glad Posten Norge valgte å komme oss i møte, og vi kom i mål uten streik, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

(©NTB)