– Til nå har vi mottatt godt over 1.350 tips. I disse tipsene har vi også fått konkrete navn på det som angivelig skal være disse to mennene, men de er fortsatt ikke identifisert, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt.

Politiet har tildligere opplyst at de har oppsøkt navngitte personer, uten at det har ført til identifisering av de to mystiske mennene.

MER: LES ALT FOR BORTFØRINGSSAKEN HER!

Politiinspektør Brøske forklarer at alle tipsene om identiteten til mennene er blitt sjekket ut fortløpende, men at dette dessverre ikke har gitt noen resultater.

– Vi er fortsatt svært interesserte i å komme i kontakt med mennene. Det kan være flere mulig grunner til at de ikke har gitt seg til kjenne, men per nå har de status som vitner i saken og vi ønsker å høre hva de kan ha sett, sier Brøske.

I tipsene som har kommet inn er det også kommet en rekke tips om mulig skjulesteder i både inn- og utland. Flere av disse skal være på Romerike, men politiinspektøren opplyser at de ikke har fått sjekket ut alle disse.

 

Gjorde funn i Langvannet

Onsdag i forrige uke startet dykkere fra Oslo brann- og redningsetat (OBRE) søk etter mulige gjenstander i vannet nedenfor ekteparet Hagens bolig på Fjellhamar.

Mandag morgen opplyste politiet i en pressemelding at det var blitt gjort funn i søket.

– Vi har gjort funn av gjenstander, men jeg kan ikke gå nærmere inn på antallet eller hva de er. Disse vil bli undersøkt og da får vi se hvor interessante de er og om vi kan knytte dem til denne saken, sier Brøske til RB.

 

– Kan ta lang tid før vi får svar

– Når vil dere få svar på analysene?

– Det kan ta lang tid før vi får svar på undersøkelsene, forteller politiinspektøren og fortsetter:

– På generelt grunnlag må jeg også si det at vi med stor sannsynlighet vil finne gjenstander i vannet, med tanke på at dette er et område som blir mye brukt av mange mennesker.

– Er det konkret informasjon som gjorde at dere søkte i Langvannet?

– Søket var som vi tidligere har nevnt et ledd i den naturlige etterforskningen av saken. Av hensyn til ønsket vårt om å holde etterforskningen hemmelig så kunne vi ikke søke i vannet før nå, svarer Brøske.

FAKTA:

  • Anne-Elisabeth Hagen (68) ble ifølge politiet bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog i tidsrommet mellom klokka 09.15 og 13.30, onsdag 31. oktober 2018.
  • Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68) – var tilbake i boligen klokken cirka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.
  • Det siste livstegnet fra Anne-Elisabeth Hagen er ifølge politiet en telefonsamtale hun hadde et med et familiemedlem klokka 09.14 den 31. oktober 2018.
  • Ti uker etter bortføringen, onsdag 9. januar, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen ble holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.
  • Det er så langt ikke kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i utlandet.
  • Det er fremmet krav om løsepenger, utbetalt i kryptovaluta, og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene. De krever et større pengebeløp. Ifølge VG skal kravet være på 9 millioner euro i kryptovalutaen monero, som er nær usporbar.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.
  • Et videoopptak som ble offentliggjort torsdag 10. januar viser tre personer, to gående og en syklist, som passerer Tom Hagens kontorlokaler 31. oktober. Syklisten ble tidlig avhørt og sjekket ut av saken. Politiet har mottatt en rekke tips om de to fotgjengerne, men de er ennå ikke identifisert.
  • Onsdag iverksatte politiet søk i Langvannet som resulterte i funn av flere gjenstander som nå skal analyseres.
  • Torsdag bekreftet bistandsadvokat Svein Holden at familien Hagen mottok et nytt budskap fra de antatte bakmannene onsdag 17. januar.