Hvert eneste hundredel telte

Ingeborg Løvnes klarte  å kvalifisere seg til finalen i 300 meter hinder i friidretts-EM i Amsterdam fredag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Ingeborg Løvnes klarte å kvalifisere seg til finalen i 300 meter hinder i friidretts-EM i Amsterdam fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Ingeborg Løvnes imponerte og tok seg til finale på 3000 meter hinder under EM i friidrett.

DEL

Med en sterk avslutning sikret 23-åringen 9.47,50. Det holdt til sjuendeplass i det første heatet. Kun de fem beste gikk rett til finalen. Deretter handlet alt om å avansere på tid.

Det klarte Fetsund-jenta, som tok seg til finalen som siste kvinne.

– Det ble vel spennende, men jeg kom meg med. Det var det viktigste. Underveis løp jeg nok litt for defensivt. Det var ikke planlagt, for det bare ble sånn. Men på en annen side vet jeg at jeg har en god spurt, og det fikk jeg vist, sa Løvnes til NTB.

Tok igjen folk

I forrige uke perset hun med 9.43,81. Løvnes la seg bevist litt bak i feltet i starten.

– I begynnelsen la jeg meg litt bak for å unngå knuffingen og dyttingen som det ofte blir i et slik felt. Jeg har lite erfaring med å løpe i så store felt. Da jeg begynte å ta igjen folk med 600 meter igjen, følte jeg meg skikkelig fresh. Da var det bare å stå på. Mot slutten tenkte jeg bare at hvert eneste hundredel telte, for jeg visste at jeg måtte videre på tid, sa Løvnes.

Finalen løpes søndag. Raskest i kvalifiseringen var albanske Luiza Gega med 9.38,87.

Slet med skader

Det regnet lenge kraftig i Amsterdam.

– Nå er jeg våt og litt kald. Det sprutet skikkelig godt underveis i regnværet, men det merket jeg ikke så mye til da jeg løp, sa en lettet Løvnes.

Trener Jack Waitz var fornøyd med den sterke avslutningen som sikret finaleplass.

– Hun er veldig god til å spurte, heldigvis. For dette holdt akkurat. Hun pleier vanligvis å løpe på det sikre, og det er veldig fornuftig. Hun løp slik i dette løpet også. Jeg synes dette er veldig bra med tanke på de problemene hun hadde med skader og alternativ trening i januar, sa Waitz til NTB.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags